Havermoutmuffins met banaan

Havermoutmuffins met banaan

Dit zijn de favoriete ontbijtmuffins van man- en dochterlief. De smaak zit een beetje tussen ontbijtmuffins en oliebollen in. Klinkt goed he! Omdat ze net zo lekker smaken bij de lunch, als tussendoortje of ’s avonds bij de koffie, zijn ze op voordat je knippert met je ogen. 

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor 12 muffins.

Ingrediënten

  • 180 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zuiveringszout
  • 80 g suiker
  • 100 g havermout
  • Snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • 180 ml melk
  • 1 ei
  • 80 ml plantaardige olie
  • 1 banaan, fijngeprakt
  • 1 tl vanille-extract

Havermoutmuffins-9980

Verder nodig
Muffinbakblik, rooster

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet het muffinbakblik in met boter of olie.

Roer in een kom het het bakmeel, zuiveringszout, suiker, havermout, zout en kaneel door elkaar. Meng in een andere kom de melk, het ei, de olie, de banaan en de vanille-extract. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer goed door elkaar.

Verdeel het beslag over het muffinbakblik (dit gaat makkelijk met behulp van een ijsschep). Bak de muffins in circa 18 tot 20 minuten goudbruin.

Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de bakvorm en haal ze dan voorzichtig met een vork los. Laat ze verder afkoelen op een rooster.

Havermoutmuffins met banaan

Geniet ervan!

Comments

  1. Chantal Drost says:

    Beste Annemiek,

    Zijn deze ook aan te raden als je aan het afslanken bent. Ipv, bijv een stuk gebak of cake?

    Groetjes, Chantal

Speak Your Mind

*