Koolsalade met appel en walnoot

Koolsalade met appel en walnoot

Deze heerlijk frisse koolsalade smaakt overal bij. Ik serveerde hem met groot succes tijdens het verjaardagsdiner van mijn broer bij de broodjes pulled pork (recept volgt binnenkort.

Vervang de helft van de wittekool door rodekool en voeg stukjes appel en walnoot toe, en je tovert deze Amerikaanse klassieker heel eenvoudig om tot een smakelijke herfstfavoriet!

Bijgerecht voor 6 tot 8 personen — 5 minuten

Ingrediënten

  • 300 g geraspte wittekool
  • 300 g geraspte rodekool
  • 1 appel
  • 1 limoen
  • 1 rode ui, gepeld en in smalle ringen gesneden
  • 75 g walnoten, grof verkruimeld
  • Paar sprietjes bieslook, in smalle ringen gesneden
  • Karnemelk
  • Mayonaise
  • Suiker, zout en peper

Bereiding
Schil de appel en rasp hem fijn. Besprenkel met limoensap om verkleuring tegen te gaan. Meng alle ingrediënten in een grote kom door elkaar en breng smeuïg op smaak met een scheutje karnemelk, mayonaise, suiker, zout en peper.

Pulled Pork-6284

Enjoy!

Comments

  1. hebbedingske says:

    hoi kan ik de karnemelk door iets anders vervangen gr hebbedingske

  2. Hoi Annemiek,

    Dit lijkt me weer een lekker recept, dat ga ik zeker binnenkort eens maken.
    Weet je of je dit goed kan bewaren? Ik ben de enige in ons huishouden die dit lekker vind, dus met 600gr koolsalade doe ik wel even… De kool wordt niet gekookt, alleen een beetje aangemaakt. Kun je het invriezen of veranderd dan de structuur van de kool misschien?

    Groetjes,
    Ronald

    • Hoi Ronald, dat is altijd het lastige van koolsalade. Ik heb ook vaak koolsalade over – zeker als ik het van zelfgesneden verse kool maak, waar je ongelofelijk veel kool vanaf snijdt. Kool invriezen kan wel, maar niet voor koolsalade. Na het ontdooien is de kool namelijk zacht, wel prima om te gebruiken voor bami of nasi overigens. Enige oplossing is dus het kleinste zakje voorgesneden kool kopen.

Speak Your Mind

*