Lekker Snel met Quooker: salade Niçoise

Lekker Snel met Quooker: salade Niçoise

Wat een heet feest …

Samen met andere foodbloggers was ik vorige week donderdag te gast Bij Robèrt in De Leerfabriek in Oisterwijk. We ontdekten hoe je moeiteloos de lekkerste gerechten maakt met … de Quooker, oftewel: de kokendwaterkraan.

Inspiratie voor mijn recept kreeg ik van Manon – zij wint het Quooker-cadeau! Dit was haar Facebook-inzending:

Blancheren van groente in een handomdraai … thee zetten zonder te wachten … Geweldige uitvinding die ik graag zou willen hebben! #quookercadeau

Tja … blancheren. Ineens danste er een fantastisch recept voor mijn ogen: salade niçoise! Haricots verts blancheren, eitje koken; met de Quooker staat dit gerecht binnen 10 minuten op tafel. Kijk, dat maakt koken leuk!

Quooker, ik ben fan. Manon zei niets te veel: geweldige uitvinding! Via de speciale druk-en-draaiknop – die hem voor alle handjes maar vooral veilig maakt voor grijpgrage, ontdekkende kinderhandjes – stroomt er als bij toverslag kokend water uit de kraan. En je hoeft niet bang te zijn om je handen te verbranden: het water is heet, maar doordat de waterstraal uit druppeltjes bestaat, en dus niet massief is, trekken je handen zich al veilig terug nog voordat je ze verbrandt. Ook de kraan zelf wordt door de dubbelwandige uitloop niet heet. Fijn en veilig dus!

De Quooker wordt inmiddels in één op de vijf keukens geplaatst – dat is natuurlijk niet voor niets: de Quooker is niet alleen revolutionair en veilig, maar ook energiebesparend, waterbesparend, tijdbesparend én ruimtebesparend. Voilà. Lees er snel alles over!

Goed, als een raket aan de slag met deze verwensalade vernoemd naar het pareltje aan de Franse kust Nice. Er zijn ontelbaar veel varianten op dit recept. Dit is mijn smulversie met elegante haricots verts en feestelijke kwarteleitjes. (Stiekem ook een heerlijk paasrecept!) Gebruik het liefst verse tonijn – om en om even kort grillen –, hoewel goede tonijn uit blik ook heerlijk is. Naar wens voeg je nog gekookte (kriel)aardappeltjes toe. Maak er een mooi feest van!

O, en vergeet niet te stemmen op dit snelle ‘Quooker’-recept als je net als Manon een heet Quooker-cadeau wilt winnen! (Kijk onder aan voor de voorwaarden.)

Lunch- of hoofdgerecht voor 2 personen – 10 minuten 

Ingrediënten

  • 200 g haricots verts
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • Zakje veldsla
  • 2 el mayonaise
  • 3 ansjovisfilets, uit een blikje of potje op olie
  • 1 citroen, alleen het sap
  • Handje zwarte olijven
  • Stuk of 10 kleine tomaten, gehalveerd (bijv. cherrytomaten)
  • 120 g verse tonijn, of tonijn uit blik op olie
  • 6 kwarteleitjes
  • 1 stokbrood, afgebakken
  • Olijfolie extra vierge
  • Zout en peper

Verder nodig
Kookpannetje, staafmixer, naald

Bereiding
Blancheer de haricots verts kort in kokend water, circa 2 tot 3 minuten (ze moeten nog een bite hebben), giet ze af en spoel af met koud water.

Blancheren is het kort koken en daarna afspoelen met koud water om het garingsproces te stoppen. Zo blijven alle kleur, smaak, textuur en voedingsstoffen van groenten behouden.

Prik aan de bolle kant van de eitjes een klein gaatje met een naald en kook ze 2 tot 2,5 minuut in kokend water.

Ze zijn dan zachtgekookt. (Ik lette even niet op, waardoor ze toch hardgekookt waren.) Schep ze uit de pan en leg ze in koud water. Pel de eitjes en halveer ze.

Gooi kwarteleitjes die aan het oppervlakte blijven drijven direct weg. Deze zijn niet meer goed.

Mix de mayonaise, ansjovis en naar eigen smaak wat citroensap met behulp van de staafmixer tot een gladde dressing. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om hem iets te verdunnen.

Verdeel de veldsla, haricots verts, tomaten, olijven, ui, kwarteleitjes en tonijn over een mooie schaal, bestrooi met wat zout en peper en druppel de dressing erover.

Serveer met knapperige stokbrood.

Lekker Snel met Quooker: salade Niçoise

Enjoy!

Stem en win!

Ga direct naar de actiepagina en stem op dit recept! Stemmen kan tot en met woensdag 22 april. Dinsdag 28 april wordt de winnaar van het hete quooker-cadeau bekend gemaakt!

Dit is een gesponsord bericht.

Comments

  1. Gisteren voor de 3e keer deze heerlijke salade gemaakt, hier krijg ik nooit genoeg van!

  2. Wat een lekker gerechtje! En zo’n mooie foto’s!

Speak Your Mind

*