Pasta pesto met zalm en courgette

Pasta pesto met zalm en courgette

Het is geen geheim dat ik dol ben op pasta. Als ik geen zin heb om boodschappen te doen, maar toch lekker wil eten, is pasta mijn redder in nood. Ik kan er al mijn culinaire hartstocht in kwijt zonder verheven poespas: ik mik er simpelweg alles in wat ik tegenkom.

Zo vond ik in de koelkast aangebroken pesto, verdwaalde courgette, wat gerookte zalm; in de vriezer verstijfde doperwten; en in de kelderkast een pakje lang houdbare slagroom. Et voilà, een waar feestmaal was geboren! En nog razendsnel ook. Pasta, ik hou ervan!

Hoofdgerecht voor 3 personen — 25 minuten — geschikt om in te vriezen

Ingrediënten

  • 250 g pasta (bijv. fusilli)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 rood pepertje, heel fijn gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 100 g doperwten
  • 50 g geraspte Parmezaan
  • 200 ml room
  • 2 el pesto
  • 150 g gerookte zalm, in stukken gescheurd
  • Handje cherrytomaten, in vieren gesneden

Bereiding
Kook de pasta gaar volgens de omschrijving op het pak.

Verhit een ruime koekenpan met wat olie en fruit ondertussen de ui, knoflook en peper, totdat ze zacht zijn. Zet het vuur iets hoger en voeg de courgette toe. Bak mee, totdat hij wat zachter is en voeg dan de doperwten, pesto, room en Parmezaan toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat enkele minuten op laag vuur pruttelen, totdat de saus iets is ingedikt en de doperwten en courgette beetgaar zijn.

Giet de pasta af en voeg, samen met de tomaten en zalm, toe aan de saus. Zet het vuur uit en hussel om.

Serveer direct.

Pasta pesto met zalm en courgette

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*