Pasta pesto rosso met kip, champignons en spinazie

Pasta pesto rosso met kip, champignons en spinazie

Als ik even niet weet wat ik moet koken dan maak ik pasta. Ik heb altijd pasta in de kelder liggen en voor de rest voeg ik ingrediënten toe die in de koelkast liggen. Pasta is mijn ideale kliekjesverwerker! Met een bakje champignons en wat spinazie uit de koelkast, kippendijen uit de diepvries en een aangebroken potje pesto rosso toverde ik heel eenvoudig deze verrukkelijke maaltijd op tafel.

Hoofdgerecht voor 4 personen — 20 minuten

Ingrediënten

  • 350 g fusilli
  • 4 kippendijen, in stukken gesneden
  • 3 el pesto rosso
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 250 g champignons, schoongeborsteld en in vieren gesneden
  • 200 ml kookroom
  • 2 handjes verse spinazie
  • Olijfolie om in te bakken
  • Zout en peper uit de molen
  • 50 g pijnboompitten
  • Stukje Parmezaan, geraspt

Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Schep op een bord en zet opzij. Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op het pak.

Meng de in stukken gesneden kippendijen in een kom met 2 eetlepels pesto. (Je kunt dit eventueel ’s ochtends of een dag van tevoren doen zodat de pesto goed in de kip kan trekken.) Bestrooi met wat gemalen zeezout. Verhit een koekenpan met wat olie en bak de kippendijen goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en fruit mee totdat ze zacht zijn.

Voeg de champignons toe aan de kip en bak mee totdat ze kleuren. Voeg de room en de overige pesto toe en breng de saus aan de kook. Breng indien nodig de saus extra op smaak met zout en peper. Zet het vuur laag en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen totdat hij iets dikker is.

Giet de pasta af en voeg samen met de spinazie toe aan de saus. Hussel om.

Schep de pasta op borden en bestrooi met de pijnboompitten en Parmezaan.

Pasta pesto rosso met kip, champignons en spinazie

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*