Pitabroodje gehakt boerenkool

Pitabroodje gehakt boerenkool

Dat je met boerenkool alle kanten op kunt, wist je natuurlijk allang, maar dat ie ook lekker smaakt in een pitabroodje is vast nieuw voor je! Door ook het traditionele varkensvlees te vervangen door rundergehakt, krijgen deze pitabroodjes een verrassende twist. Aan tafel!

Hoofdgerecht voor 4 personen — 20 minuten

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 3 paprika’s, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 150 g boerenkool, fijngesneden
  • 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl sambal manis
  • Bakboter of olie om in te bakken
  • Pitabroodjes
  • Knoflooksaus om erbij te serveren

Bereiding
Verhit een ruime koekenpan met wat boter en bak op hoog vuur alle ingrediënten en een half kopje water, totdat de groenten zijn geslonken en het gehakt gaar is.

Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de omschrijving op het pak.

Serveer met knoflooksaus en (eventueel) een salade van komkommer, tomaat en feta.

Boerenkool pita-6805

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*