Quinoa met pompoen en spinazie

Quinoa met pompoen en spinazie

Het is alweer even geleden dat ik een lekker quinoarecept met je deelde, maar dat wil niet zeggen dat mijn liefde voor dit kleine ‘wonderzaadje’ bekoeld is. Integendeel, na het proeven van deze quinoaschotel met geroosterde pompoen en spinazie is hij weer flink aangewakkerd!

Hoofdgerecht voor 4 personen — 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak quinoa (ik gebruikte een pak gekruide quinoa Peruana van Lassie)
  • 1/2 flespompoen, geschild en in kleine blokjes gesneden (je kunt ook 400 g kant-en-klaar gesneden pompoenblokjes gebruiken uit het koelvak van de supermarkt)
  • Snufje gedroogde chilivlokken
  • 450 g spinazie
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 200 g feta, verbrokkeld
  • Handje pecannoten
  • Handje gedroogde cranberry
  • Olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pompoen over een bakblik, bestrooi met zout, peper en chilivlokken en besprenkel royaal met olijfolie. Bak circa 20 minuten in de oven, of totdat de pompoen zacht is.

Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de omschrijving op het pak. Verhit een koekenpan of wok met wat olie en bak op hoog vuur de spinazie, totdat deze geslonken is. Voeg halverwege de baktijd de sjalot en knoflook toe.

Giet de quinoa af en meng met de pompoen, spinazie, feta, pecannoten en cranberry’s. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een extra scheut olijfolie.

Quinoa met pompoen en spinazie

Eet smakelijk!

Comments

  1. Leuk recept en alles in huis behalve nog de pecannoten, ga ik binnenkort zeker maken.

Speak Your Mind

*