Rucolapesto met citroen

Rucolapesto met citroenEen heerlijke frisse rucolapesto met citroen die perfect smaakt bij vis en pasta gerechten. Bovendien is het heel snel en makkelijk te maken en kun je hem goed afgedekt prima een langere tijd bewaren in de koelkast.

Oorspronkelijk wordt pesto gemaakt van basilicumblaadjes, pijnboompitten, parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie. Deze rucolapesto is een variant op de traditionele pesto maar dan met rucola in plaats van basilicum, citroensap en citroenrasp en zonder de pijnboompitten. De rucolapesto is hierdoor iets frisser van smaak dan de traditionele pesto en heerlijk om bijvoorbeeld te gebruiken in gerechten met vis.

Ingrediënten
zak rucolasla van ongeveer 75 gram
1 knoflookteentje
50 gram geraspte parmezaanse kaas
1 citroen
6 el olijfolie
zout, peper naar smaak
snufje paprikapoeder

Verder nog nodig
fijne rasp, staafmixer of vijzel

Bereiding
Spoel de citroen goed af en dep hem droog. Rasp de gele schil van een halve citroen en pers het sap uit van een halve citroen. Pel het knoflookteentje en snijd in grove stukken. Doe alle bovenstaande ingrediënten in kom en mix er met de staafmixer of vijzel een mooie gladde groene pesto van. DSC_2914_800x536 DSC_2916_800x536 DSC_2917_800x536 Rucolapesto met citroenIk gebruikte deze rucolapesto onder andere in dit verrukkelijke pastagerecht met gerookte zalm en cherrytomaten. Een absolute aanrader!

Eet smakelijk!

Comments

  1. Wat is deze pesto lekkker!!! Ik had de neiging om zo het bakje leeg te eten!
    Dank je wel!

Speak Your Mind

*