Ingrediënten
- 250 g Griekse yoghurt 10% vet
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- Snuf zout
- Olie om in te bakken
Nodig
- Koekenpan met anti-aanbaklaag
- Kwastje om te bestrijken
Dit heerlijke platbrood maak je maar met twee ingrediënten: zelfrijzend bakmeel en yoghurt. Platbrood (ook wel flatbread genoemd) wordt gegeten over de hele wereld. Bijna elk land kent wel zijn eigen recept. Denk aan pitabrood, wraps, roti en naan. Dit zachte en luchtige brood bevat meestal geen gist waardoor het snel te maken is.
Je kunt dit platbrood als borrelhap of voorgerecht serveren met wat knoflookboter erbij, of een lekkere dip zoals hummus, muhammara of baba ganoush, of serveer het bij een curry. Na het goudbruin bakken in de koekenpan kun je het platbrood ook beleggen met toppings naar keuze en afbakken (zoals een pizza) in de oven.
Je kunt het platbrood ook uitrollen tot een grote, ronde lap en na het bakken vullen met gebakken kip, rauwkost, feta en tzatziki. Smullen op zijn Grieks!
Lekker om te serveren met wat gesmolten roomboter waar je wat knoflook, peterselie en een snufje zeezout doorgeroerd hebt.
Je kunt dit platbrood ook prima invriezen. Voor gebruik rechtstreeks uit de diepvries 10 tot 15 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Basisrecepten, Makkelijke recepten, Bijgerechten, Voor bij de borrel
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie