Tip
De hamrolletjes smaken nóg lekkerder als je ze een nachtje laat rusten in de koelkast. Rol de hamrolletjes na het maken in vershoudfolie en draai het folie dicht als een toffee.
Ik ben dol op hamrolletjes met MonChou en zet ze graag tijdens een feestje of verjaardag op tafel. Ze vinden altijd gretig aftrek! De afgelopen jaren heb ik verschillende variaties uitgeprobeerd voor de vulling en vandaag deel ik mijn drie favorieten. Stuk voor stuk onweerstaanbaar lekker.
Kookvideo's, Wereldgerecht, Hollandse recepten, Voor bij de borrel
Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor circa 12 hamrolletjes.
Ingrediënten
Tip
De hamrolletjes smaken nóg lekkerder als je ze een nachtje laat rusten in de koelkast. Rol de hamrolletjes na het maken in vershoudfolie en draai het folie dicht als een toffee.
Hamrolletjes met ananasroomkaas
Meng een half pakje MonChou met de ananas. Leg de ananasroomkaas in een strook over de lengte van de ham en rol zo strak mogelijk op.
Hamrolletjes met sjalot-bieslookroomkaas
Meng een half pakje MonChou met de bieslook en sjalot. Voeg eventueel een draai versgemalen zwarte peper toe. Leg de de sjalot-bieslookroomkaas in een strook over de lengte van de ham en rol zo strak mogelijk op.
Hamrolletjes met paprikaroomkaas
Meng een half pakje MonChou met de paprika
Houd je van pit? Voeg dan extra wat fijngesneden jalapeño, of een likje sambal toe. Lekker!
Voeg eventueel een draai versgemalen zwarte peper toe. Leg de paprikaroomkaas in een strook over de lengte van de ham en rol zo strak mogelijk op.
Snijd elk hamrolletje in vier gelijke stukken en serveer op een mooie schaal.
Geniet ervan!
om 09:02
Zou ik dit ook met kipfile kunnen doen ipv ham.
Krijg met de verjaardag gasten die geen varkensvlees eten
om 09:05
Ja hoor, dat kan! Runderrookvlees is trouwens ook heel lekker!
om 15:09
Deze lekkere hapjes ga ik proberen voor de kerst maar dan met Runderrookvlees en kipfilet.
om 15:59
Ik maak zelf altijd een variant hierop… Ik doe salami rolletjes met mon chou en een uitje fijngesneden. Simpel, maar erg lekker!
om 09:07
Mmmm, klinkt ook heerlijk Sandra! Bedankt voor de tip!