Video: 3x hamrolletjes met MonChou

Ik ben dol op hamrolletjes met MonChou en zet ze graag tijdens een feestje of verjaardag op tafel. Ze vinden altijd gretig aftrek! De afgelopen jaren heb ik verschillende variaties uitgeprobeerd voor de vulling en vandaag deel ik mijn drie favorieten. Stuk voor stuk onweerstaanbaar lekker.

Hollandse recepten, Kookvideo's, Voor bij de borrel, Wereldgerecht

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor circa 12 hamrolletjes.

Ingrediënten

  • 3 grote plakken beenham
  • 1,5 pakje MonChou
  • 1/2 plak ananas, fijngehakt
  • Paar sprietjes bieslook, fijngehakt
  • 1/2 el fijngesnipperde sjalot
  • 1/4 paprika, fijngehakt
  • Eventueel versgemalen zwarte peper

Tip

De hamrolletjes smaken nóg lekkerder als je ze een nachtje laat rusten in de koelkast. Rol de hamrolletjes na het maken in vershoudfolie en draai het folie dicht als een toffee.

3x hamrolletjes met MonChou

Hamrolletjes met ananasroomkaas

Meng een half pakje MonChou met de ananas. Leg de ananasroomkaas in een strook over de lengte van de ham en rol zo strak mogelijk op.

Hamrolletjes met sjalot-bieslookroomkaas

Meng een half pakje MonChou met de bieslook en sjalot. Voeg eventueel een draai versgemalen zwarte peper toe. Leg de de sjalot-bieslookroomkaas in een strook over de lengte van de ham en rol zo strak mogelijk op.

Hamrolletjes met paprikaroomkaas

Meng een half pakje MonChou met de paprika

Houd je van pit? Voeg dan extra wat fijngesneden jalapeño, of een likje sambal toe. Lekker!

Voeg eventueel een draai versgemalen zwarte peper toe. Leg de paprikaroomkaas in een strook over de lengte van de ham en rol zo strak mogelijk op.

Snijd elk hamrolletje in vier gelijke stukken en serveer op een mooie schaal.

Video: 3x hamrolletjes met MonChou

Geniet ervan!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Sandra

    Ik maak zelf altijd een variant hierop… Ik doe salami rolletjes met mon chou en een uitje fijngesneden. Simpel, maar erg lekker!

    1. Mmmm, klinkt ook heerlijk Sandra! Bedankt voor de tip!

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com