3x mozzarella hapje

Mozzarella is een van mijn favoriete kaasjes om een lekker hapje mee te maken. Door zijn zachte en neutrale smaak kun je hem bijna overal mee combineren. Om je te inspireren heb ik drie verschillende mozzarellahapjes gemaakt die heerlijk smaken bij de borrel, of waarmee je rond kunt gaan op een verjaardag of feestje. Enjoy! 

Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

Parmahamrolletje met balsamicodip

  • Parmaham
  • Mozzarella
  • Vleestomaat
  • Basilicum
  • Balsamico

Crostinihapje uit de oven

  • Stokbrood
  • Pesto
  • Mozzarella
  • Tomaat
  • Basilicum

Mozzarella-zalmprikkers

  • Gerookte zalm
  • Pesto, of olijventapenade
  • Mozzarella
  • Zwarte olijf

 

Bereiding

Parmahamrolletje met balsamicodip

Wikkel een reepje mozzarella, tomaat en basilicum in parmaham en serveer met een schaaltje balsamicoazijn om in te dippen.

Warme crostini uit de oven

Besmeer plakjes stokbrood met pesto en beleg met tomaat en mozzarella. Bak enkele minuten in de oven op 180 graden, totdat de mozzarella gesmolten is. Bestrooi de crostini voor serveren met verse basilicum. Het is ook lekker om sneetjes stokbrood licht krokant te bakken in de oven en achteraf te beleggen met blokjes fijngesneden tomaat — op smaak gebracht met knoflook, olijfolie, zeezout en basilicum — en mozzarella.

Mozzarella-zalmprikkers

Mozzarella in blokjes snijden en marineren in pesto, of olijventapenade. Om en om met reepjes gerookte zalm en olijven aan spiesjes rijgen.

Reserveer nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Reserveer nu!

 

Heb je van dit recept genoten?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com