Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
7x groente van de barbecue
Als het weer het even toelaat steken wij ’s avonds de barbecue aan. Naast vlees en vis bereiden we ook graag groenten op de barbecue. Het blijft voorlopig nog heerlijk (na)zomerweer dus de barbecue kan nog volop gebruikt worden. Om je te inspireren laat ik je graag zien wat onze favoriete groentegerechten van de barbecue zijn. Stuk voor stuk makkelijk om te maken en verrukkelijk!
1. Gegrilde courgette
Een heerlijk groentegerecht om op de barbecue te bereiden: gegrilde courgette met Parmezaan, basilicum en pijnboompitjes. Door de courgette te grillen houdt hij een lekkere bite en de smaak wordt wat zoeter. Ook onze dochter is hier dol op. Je kunt de courgettes zowel warm als koud serveren, het is allebei lekker!
2. Champignon spies met lente-ui en oestersaus
Een heerlijke barbecuespies met champignons en lente-ui. Voor deze champignonspies marineer ik de champignons in oestersaus. Die geeft de champignons een rijke en vlezige smaak die absoluut verrukkelijk is! De lente-ui zorgt voor een lekkere bite en mooi kleuraccent en de sesamzaadjes maken het af!
3. Gekruide aardappeltjes en groenten van de barbecue
Een makkelijk bijgerecht van de barbecue, dat ook in de oven bereid kan worden: gekruide aardappeltjes en groenten met heerlijke smaakmakers zoals paprikapoeder, knoflook en rozemarijn. Ik gebruik verse krieltjes in de schil die ik eerst even voorkook, zodat ze dezelfde bereidingstijd krijgen als de groenten. In dit recept gebruik ik courgette, paprika en ui maar hier kun je naar hartelust mee variëren. Gebruik een aluminium barbecuebakje als je dit gerecht op de barbecue bereid, of een gewone ovenschaal voor in de oven.
4. Griekse groentespies met halloumi
Deze Griekse groentespies met halloumi is een heerlijk bijgerecht naast een stukje vis, kip of vlees. Je kunt hem ook als onderdeel van een vegetarisch hoofdgerecht serveren met een lekkere couscous– of bulgursalade.
5. Groente van de barbecue
Een grote pan vol groenten van de barbecue, dat is misschien wel mijn favoriet. In dit recept gebruik ik courgette, aubergine, wortel, paprika en aspergebroccoli die we vooraf marineren in kruiden-knoflookolie.
6. Gevulde portobello van de barbecue
Gevulde portobello is een geweldig alternatief voor vlees op de barbecue, maar het is ook een heerlijk bijgerecht. Door zijn grote formaat is de portobello uitermate geschikt om te vullen. Dit keer vul ik ze met een mengsel van cherrytomaat, sjalot en knoflook en bedek ze met zachte mozzarella.
7. Courgettespiezen van de barbecue
Courgette is een heerlijke groente om te grillen. In dit recept schaaf je hem in lange linten en marineert die in een lekkere kruidenolie. Vervolgens rijg je de courgette aan een spies en gril je hem op de barbecue (in de grillpan kan ook) voor een heerlijke smaak.
Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Bijgerechten, Groente recepten
Deel je reactie