Gegrilde groente van de barbecue

Ben je net als ik op vakantie in Italië of in Italië op vakantie geweest dan weet je dat Italianen dol zijn op gegrilde groenten van de barbecue. Je krijgt ze geserveerd als bijgerecht bij een stuk vlees of vis van de grill, of je krijgt ze als voorgerecht (antipasti) geserveerd op een bruschetta of met wat plakken mooie ham erbij. Ik ben er dol op!

De bereiding is kinderlijk eenvoudig. Net als de Italianen gebruik ik graag een combinatie van courgette, aubergine en paprika. Als je ze als bijgerecht wilt serveren naast een stuk vlees of vis, bereid dan eerst de groenten. Ze zijn lauwwarm namelijk het allerlekkerst.

Thema recepten, Seizoen, Wereldgerecht, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Voorgerecht, Bijgerecht, Groenten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin