Gegrilde groente van de barbecue

Ben je net als ik op vakantie in Italië of in Italië op vakantie geweest dan weet je dat Italianen dol zijn op gegrilde groenten van de barbecue. Je krijgt ze geserveerd als bijgerecht bij een stuk vlees of vis van de grill, of je krijgt ze als voorgerecht (antipasti) geserveerd op een bruschetta of met wat plakken mooie ham erbij. Ik ben er dol op!

De bereiding is kinderlijk eenvoudig. Net als de Italianen gebruik ik graag een combinatie van courgette, aubergine en paprika. Als je ze als bijgerecht wilt serveren naast een stuk vlees of vis, bereid dan eerst de groenten. Ze zijn lauwwarm namelijk het allerlekkerst.

Thema recepten, Seizoen, Wereldgerecht, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Groenten, Italiaanse recepten, Zomerrecepten, Voorgerecht, Bijgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin