Champignon spies met lente-ui en oestersaus

Na het succes van de gemarineerde champignon spies in knoflookmarinade kon een variant hierop natuurlijk niet uitblijven. Voor deze champignon spies marineer ik de champignons in oestersaus. Die geeft de champignons een rijke en vlezige smaak die absoluut verrukkelijk is! De lente-ui zorgt voor een lekkere bite en mooi kleuraccent en de sesamzaadjes maken het af! 

Thema recepten, Barbecuerecepten, Groenten, Slank, Hoofdgerecht, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 10 grote champignons, circa 200 gram
  • 4 el oestersaus
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 3 lente-uitjes, alleen het onderste deel, in stukken gesneden van 2 cm
  • Sesamzaadjes voor garnering

Verder nodig

  • 2 metalen of houten barbecuespiezen

 

 

Bereiding

Doe de champignons, knoflook en oestersaus in een kom. Hussel goed om met je handen zodat alle champignons goed bedekt zijn met de oestersaus. Dek de kom af met vershoudfolie en laat minimaal 15 minuten tot maximaal een hele nacht in de koelkast marineren.

Rijg 5 champignons om en om met een stukje lente-ui aan een spies.

Grill de champignonspiezen op de barbecue of in een grillpan, tot ze goudbruin en zacht zijn.

Champignon spies met lente-ui en oestersaus

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin