Gevulde portobello van de barbecue

Gevulde portobello is een geweldig alternatief voor vlees op de barbecue, maar het is ook een heerlijk bijgerecht. Door zijn grote formaat is de portobello uitermate geschikt om te vullen. Dit keer vul ik ze met een mengsel van cherrytomaat, sjalot en knoflook en bedek ze met zachte mozzarella.

In plaats van grillen op de barbecue kun je de portobello’s ook bereiden in een voorverwarmde oven van 200 graden. Houd dan ongeveer dezelfde bereidingstijd aan als op de barbecue.

Seizoen, Thema recepten, Barbecuerecepten, Groenten, Zomerrecepten, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • Extra vierge olijfolie + gewone olijfolie

Verder nodig

  • Koekenpan
  • Aluminium barbecuebakje

Meng ook eens 1 el gehakte kalamata olijven en 1 tl kappertjes door het tomatenmengsel voor een extra smaakdimensie. Geserveerd op een bedje van rucola is deze gevulde portobello ook een heerlijk voorgerecht!

Bereiding

Steek de barbecue aan.

Verwijder voorzichtig de steelaanzet van de portobello en schraap met een theelepel de sporen uit de hoed zodat er meer ruimte ontstaat om de portobello te vullen. Leg de portobello’s in een aluminium barbecuebakje. Druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi met wat zout uit de molen. Hak de steelaanzet van de portobello’s fijn met een mes.

Verhit de koekenpan met een scheutje olijfolie en fruit op laag vuur de sjalot, knoflook, steelaanzet en sporen van de portobello tot de sjalot zacht is.

Zet het vuur hoger en voeg de cherrytomaten toe. Bak enkele minuten tot het meeste vocht uit de tomaten verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.

Vul de portobello’s met het tomatenmengsel. Leg de portobello’s in een aluminium barbecuebakje en leg op de barbecue. Grill circa 10 minuten tot de portobello zacht is. Leg de laatste 5 minuten van de grilltijd de plakken mozzarella op de portobello zodat ze kunnen smelten. Garneer vlak voor serveren met fijngesneden basilicum.

 

Reserveer nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Reserveer nu!

 

Heb je van dit recept genoten?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com