Tabouleh salade

Tabouleh is een heerlijk frisse salade uit de Libanese keuken. Hij wordt daar gegeten als voor- of als bijgerecht. Maar inmiddels is tabouleh een gerecht van de wereld. Zo zag ik een paar jaar geleden tijdens onze vakantie in Cannes in Frankrijk dat deze salade overal op straat verkocht werd. Ook het welbekende pakje ‘Wereldgerechten’ heeft een variant. Al heeft die weinig overeenkomsten met het origineel…

Eigenlijk is tabouleh een peterseliesalade, er gaat dus een flinke hoeveelheid peterselie in. In combinatie met de frisse munt, tomaat, ui, en citroen is dit gerecht een echte smaakmaker! Lekker om te serveren als voorgerecht of hapje met bijvoorbeeld flatbread of pita en hummus, neem mee naar je werk als lunch, of serveer als bijgerecht bij de barbecue. Met tabouleh kun je alle kanten op! 

Seizoen, Menu, Thema recepten, Wereldgerecht, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Groenten, Oosterse recepten, Picknick, Zomerrecepten, Lunch, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 75 g bulghur
  • 30 g platte peterselie, fijngesneden
  • 10 g munt, fijngesneden
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 1/2 groene peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • 5 grote, rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 biologische citroen, rasp en sap
  • Extra vierge olijfolie

Bereiding

Kook de bulghur gaar volgens de omschrijving op het pak. Giet af en doe in een ruime kom samen met de kruiden, lente-ui, groene peper en 1 tl citroenrasp. Breng de salade vlak voor serveren op smaak met zout en peper uit de molen, citroensap en een flinke scheut olijfolie.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin