Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Om deze couscoussalade te bereiden heb je enkel een waterkoker of steelpannetje nodig! Hij is gemaakt in een handomdraai. Heerlijk om te serveren met barbecue-worstspiezen, of vispakketjes van de barbecue!
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
Bereiding
Doe de couscous en rozijnen in een hittebestendige kom en overgiet met kokend water. De couscous moet nét onderstaan. Dek af met een theedoek en laat 10 minuten staan.
Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in stukken, snipper de rode ui en hak de peterselie fijn.
Roer de couscous los met een vork en voeg de overige ingrediënten toe.
Breng de couscoussalade op smaak met citroensap, olijfolie en zout en peper.
Eet smakelijk!
Tip
Voor een niet vegetarische variant kun je blokjes chorizo, salami of andere harde worst toevoegen.
Menu, Thema recepten, Seizoen, Barbecuerecepten, Vegetarisch, Picknick, Aardappel en meer, Snel, Eenpansgerechten, Zomerrecepten, Campingrecepten, Hoofdgerecht, Bijgerecht
om 13:16
Heerlijk!, ipv de rozijnen kun je ook mango toevoegen, ook lekker met gegrilde kipfilet.