Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

46 reacties

Deel je liefde

 1. Marijke Janssen

  Gisterenavond gemaakt. Hij was heerlijk. Voor herhaling vatbaar. Ik heb een langwerpige tupperwarebak. Daar doe ik eerst de vloeibare massa in dan de langevingers erop, deksel daarop en smorgens omkiepen op de “deksel” wat dan de bodem is. Gaat perfect.

 2. Inge

  Als ik het opgeklopte eiwit toe voeg is dat juist aan het klonteren. Wat doe ik verkeerd?

  1. Hoi Inge, een paar klontjes eiwitschuim is in dit geval niet zo erg. Het zorgt ervoor dat je kwarktaart lekker luchtig wordt. Wil je het toch niet dan kun je gewoon wat langer kloppen, dan verdwijnen de klontjes vanzelf.

 3. Jip

  Hoi, ik gebruik altijd agar agar of rundergelatinepoeder, wat zijn dan de verhoudingen?

 4. Hoi! Al een aantal keer deze héérlijke taart gemaakt. In variatie met ananasvulling en lange vingers op de bodem. Ook heerlijk met volle yoghurt i.p v. Kwark. ( heb ik altijd in huis?)
  Ook een aanrader is; 2 blikjes mandarijnenpartjes erdoor mixen?
  Succes!!

 5. Marianne

  Verrukkelijke taart! Hij is bij ons absoluut een van de favorieten. I.p.v. lange vingers gebruik ik Jodenkoek als bodem en voeg ik enkel 50gr suiker toe. Echt een topper!

  1. Jans

   Gebruikt u hier ook boter voor de bodem?

 6. Jac

  Waardeloze taart. Koekjes vliegen naar boven. Grrrr.

 7. Jacqueline

  Ze vonden deze bij mij in het gezin niet lekker,Ze hebben hem liever van de aldi om zelf te maken uit zo,n pakket.Ik vond het ook veel werk met vele schaaltjes maar goed ieder zijn smaak en heb deze zeker gemaakt proberen is nooit verkeerd.

  1. Anne

   Onvoorstelbaar! Dit is zonder twijfel de lekkerste kwartaart ooit geproefd en zo klaar!

   1. Leuk om te horen Anne! 🙂

  2. Berna

   Hai hai,

   Kan ik de kwarktaart ook maken zonder gelatine ?

 8. Elsje14

  Hoeveel gram zijn de gelatineblaadjes die je gebruikt?

  1. Ik gebruik altijd de blaadjes gelatine van Dr. Oetker. In zo’n pakje zitten 12 blaadjes van in totaal 20 gram. De blaadjes zijn dus 0,6 gram per stuk.

 9. Caroline

  Het is waar. Dit is echt de allerlekkerste kwarktaart die er is.

  1. Ah, leuk om te horen Caroline! 🙂

 10. Caroline

  De taart staat nu op te stijven. Ik hoop dat ik geen klontjes heb. Dat had ik voorheen ook weleens . Maar blijkbaar mag het mengsel niet te warm zijn als je de gelatine erdoor roert. Daar heb ik nu extra op gelet. En afgekoeld erdoorheen gemengd dus ben benieuwd. Verder heb ik de koekjes verkruimeld, met boter gemengd en wat puree bewaard om de bovenkant mee te marmeren.

 11. Nikkie Vertommen

  Hallo, laat je de bodem van de springvorm er altijd aan?

  1. Niet altijd Nikkie, maar ik had nu geen bakpapiertje gebruikt en dan kun je de taart er moeilijk vanaf halen. 😉

   1. Nikkie Vertommen

    Taart staat in de frigo, benieuwd…
    Ah ja volgende keer een bakpapiertje gebruiken ?

    1. Leuk Nikkie! Enjoy!

     1. Johanna

      Hoi Annemiek.
      Ik heb de taart gemaakt leuk om te doen ik heb het filmpje opgevolgd.
      Alleen de lange vingers komen na boven wat heb ik verkeerd gedaan ?

 12. Elly

  Ik heb deze taart net voor de tweede keer gemaakt. Dus even afwachten hoe hij is geworden nadat hij is opgestijfd.
  Wel deze keer enkele gelatineklontertjes in het beslag aangetroffen. Zou dat misschien kunnen komen omdat ik nog eens in het sinaasappelsap/gelatinemengsel heb geroerd nadat het was afgekoeld???

  De eerste keer heb ik een lactosevrije versie gemaakt met frambozen en citroensap (ipv sinaasappelsap). Ipv kwark heb ik Alpro Go On Nature gebruikt en omdat ik geen lactosevrije slagroom om zelf te kloppen kon vinden, heb ik een bus lactosevrije slagroom van MinusL onder het mengsel gespoten.
  Wel heb ik slecht 125 gram suiker gebruikt.
  Ondanks mijn geëxperimenteer was de taart prima gelukt.

  1. Elly

   Deze keer helaas mislukt.
   Zag er van buiten mooi uit, maar zat vol met gelatineklontertjes.
   Wat kan hiervan de reden zijn?

   1. Hoi Elly, ik heb de volgorde in dit recept iets aangepast. Als het gelatine/sinaasappelmengsel teveel is afgekoelt als je hem mengt met de overige ingrediënten dan gaat hij heel snel stollen en kun je klontjes krijgen. Beter is dus om het gelatinemengsel te mengen met de overige ingredienten als het nog iets warm is. Als je het gelatinemengsel eenmaal mengt met andere ingrediënten is het zaak direct goed te roeren en niet te lang te wachten. Zorg dus dat de slagroom en de stijfgeklopte eiwitten klaarstaan zodat je in een moeite alles door elkaar kunt roeren.

 13. Naomi Doeze Jager

  Na twee mislukte pogingen waarbij de gelatine klonterde is de taart nu voor mijn verjaardag helemaal goed gelukt?! Hij viel
  erg in de smaak? Haal veel inspiratie van je site, top!

  1. Yeah! Leuk om te horen Naomi! 🙂

 14. anto

  Je moet het kwark-slagroomm mengsel even in de koelkast zetten , zodat het wat opstijft en dan pas op de lange vingers doen.
  Het mengsel is dan wat dikker en bij mij komt er dan nooit een lange vinger boven drijven en de lange vingers blijven wat langer knapperig..
  Ik gebruik echter nooit eiwit ( rauw ei) in mijn kwarktaart en heb het ook nog nooit gemist.

 15. lenie helmer

  Jammer, bij het storten in de bakvorm kwamen alle lange vingers boven drijven. Wat heb ik over het hoofd gezien?

 16. Lizette

  Kan ik ook Grielse yoghurt gebruiken ipv kwark?

 17. Anne

  Ik zou graag willen weten of je de gesuikerde kant ( van de langvingers) naar beneden legt of niet, heb hem al eens gemaakt en er toen niet op gelet, is dit erg belangrijk?

  1. Hoi Anne, ik doe zelf de gesuikerde kant altijd naar beneden. 🙂

 18. Ies

  Kan deze kwarktaart ook ingevroren worden?

  1. Ja hoor, dat kan. Wel invriezen zonder garnering en in een luchtdichte diepvrieszak. Vervolgens een dag rustig in de koelkast laten ontdooien.

 19. desiree

  het is lekker

 20. Mirte

  Net gemaakt voor morgen en dan is het Moederdag. Ik ben benieuwd hoe de familie hem gaat vinden, mij lijkt hij nu al lekker 😉

  1. Superleuk Mirte! Ben heel benieuwd of hij in de smaak valt. 🙂

   1. Mirte

    Ze vonden hem lekker, maar de volgende keer zou ik er ook stukjes aardbei doorheen doen. Ik moest nu zeggen dat er wel 250 gram gepureerde aardbeien inzaten en dat het niet uit een pakje kwam. De lange vingers als bodem vind ik een grote vondst en ga ik vaker ook met andere taarten doen.

    1. Hoi Mirte, stukjes aardbei erdoor is een goed idee! De lange vingers vind ik ook erg geslaagd. Die maken de taart niet zo zwaar en nemen ook vocht op waardoor de taart niet zo klef wordt.

 21. Syl

  Mijn lange vingers drijven ook??? Vertel…..wat doen we fout??

  1. O jee, wat een narigheid! Het is belangrijk om de lange vingers niet te strak tegen elkaar te leggen in de bakvorm en om het kwarkmengsel langzaam op de lange vingers te schenken. Dan blijven ze als het goed is, net zoals bij mij, netjes liggen. 🙂 Ik zal de tip van het niet te strak tegen elkaar aan leggen nog even in de tekst erbij zetten.

 22. Yvonne

  Hmmm, de taart zal vast heel lekker zijn alleen…. mijn zorgvuldig op de bodem gelegde lange vingers zijn gaan drijven. Wat heb ik verkeerd gedaan?

  1. Linda

   De schaal uitlikken was al heerlijk ?.
   Ik maak wel meer taarten met lange vingers bodem, dan doop ik ze in een beetje sinaasappelsap en heb eigenlijk nog nooit gehad dat de bodem ging drijven. Had dat nu dus niet gedaan en daar kwam mijn bodem, ga het de volgende keer toch proberen om ze van te voren door de sinaasappelsap te wentelen….

   1. Hoi Linda, als je het kwarkmengsel langzaam over de lange vingers (die je niet te strak naast elkaar moet leggen) schenkt en de springvorm niet teveel heen en weer schudt, dan blijven ze netjes op hun plaats liggen. Het wentelen van lange vingers door sinaasappelsap maakt de lange vingers wat zwaarder en kan dus inderdaad helpen, maar is niet per se nodig.

 23. Elisa

  Dit klinkt hemels! Snel proberen, kwarktaart is immers gezond toch (A)

  1. Haha, zo is dat Elisa! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde