Acar ketimun (zoetzure komkommer)

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een beetje pittig door de rode peper. Het is een heerlijk gerecht om te serveren als onderdeel van een Indische rijsttafel of serveer als bijgerecht bij een Hollandse maaltijd.

Wereldgerecht, Indische recepten, Groenten, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 sjalot, in dunne halve ringen gesneden
  • 1 rode Spaanse peper, zaadjes verwijderd en in ringen gesneden
  • 150 ml rijstazijn
  • 100 ml water
  • 2 tl suiker

 

Bereiding

Snijd de komkommers in dunne plakjes en doe ze in een hittebestendige pot of kom.

Breng de azijn met het water, de suiker, sjalot en rode peper in een steelpannetje aan de kook tot de suiker is opgelost. Giet het hete azijnmengsel over de komkommers en laat volledig afkoelen. Bewaar de komkommers daarna tot gebruik in de koelkast.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin