Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 sjalot, in dunne halve ringen gesneden
- 1 rode Spaanse peper, zaadjes verwijderd en in ringen gesneden
- 150 ml rijstazijn
- 100 ml water
- 2 tl suiker
Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een beetje pittig door de rode peper. Het is een heerlijk gerecht om te serveren als onderdeel van een Indische rijsttafel of serveer als bijgerecht bij een Hollandse maaltijd.
Wereldgerechten, Indische recepten, Bijgerechten, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Snijd de komkommers in dunne plakjes en doe ze in een hittebestendige pot of kom.
Breng de azijn met het water, de suiker, sjalot en rode peper in een steelpannetje aan de kook tot de suiker is opgelost. Giet het hete azijnmengsel over de komkommers en laat volledig afkoelen. Bewaar de komkommers daarna tot gebruik in de koelkast.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
om 12:50
Hoe lang kun je deze komkommersalade bewaren?
om 17:01
In een goed afgesloten pot op een koele donkere plek bewaard toch zeker enkele maanden Henny.