Amandel-pistachekoekjes uit kookboek Eataly

Deze amandel-pistachekoekjes zijn zó verschrikkelijk lekker! Het recept komt uit het kookboek Eataly. Een superdik Italiaans kookboek bomvol recepten die redelijk snel en makkelijk te maken, maar ook traditioneel en authentiek zijn. Alle denkbare gangen passeren in dit boek de revue: van antipasti, soep en pasta, tot hartig gebak, vlees, kaas en desserts. Ook worden bepaalde ingrediënten of onderwerpen uitgebreid toegelicht en besproken. Achterin het boek vind je een apart hoofdstuk Warenkennis waarin de meest gangbare Italiaanse producten worden toegelicht. Superhandig! Kortom, ben je dol op de Italiaanse keuken, dan wil je dit boek hebben! 

Deze amandel-pistachekoekjes zijn heerlijk om te serveren bij de koffie, of als dessert met een glas dessertwijn. Zie onderstaande wijntip!

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor ca. 35 koekjes.

Wereldgerecht, Thema recepten, Kerstrecepten, Koekjes, Italiaanse recepten, Zoet

Ingrediënten

  • 75 g zachte ongezouten roomboter
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 1/2 ei, op kamertemperatuur
  • Snuf zout
  • 1 g vanillepoeder, of 2 tot 3 druppels vanille-extract
  • 250 g bloem (typo 00), gezeefd
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 100 g blanke amandelen
  • 80 g ongezouten gepelde pistachenoten

Verder nodig

  • Elektrische handmixer
  • Vel bakpapier

Wijntip uit Eataly: Vin Santo di Montepulciano

Bereiding

Doe de boter en suiker in een kom en klop romig. Klop de eieren, het zout en de vanille erdoor. Voeg de bloem en het bakpoeder toe klop verder tot een samenhangend deeg. Meng de amandelen en pistachenoten erdoor. Vorm een bal van het deeg en wikkel goed in vershoudfolie. Leg 1 tot 2 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Snijd het deeg in 3 stukken en rol elk stuk uit tot een stammetje van circa 15 cm lang en 3 cm breed. Leg ze op het bakblik en bak 10 tot 15 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin beginnen te kleuren.

Snijd elk stammetje diagonaal in plakken van circa 1 cm dik. Verdeel ze in rijen over de bakplaat en bak nog 8 minuten verder. Haal uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin