Ingrediënten

  • 2 kg kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 100 g ongezouten roomboter
  • Scheut halfvolle melk (naar smaak)
  • 1 kg fijngesneden rauwe andijvie

Optioneel om erbij te serveren

 

Variatietip!
♥️Ook lekker om te serveren met een rookworst of een boomstammetje! Voor een vegetarische variant kun je vegetarische spekjes gebruiken en een kaasschnitzel erbij serveren.

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in een ruime pan met gezouten water.
  2. Bak ondertussen in een droge pan op laag vuur langzaam de spekjes uit tot ze goudbruin zijn. Verwarm de roomboter met een scheut melk in een steelpannetje.
  3. Giet de aardappels af en zet ze terug op laag vuur. Stamp de aardappels fijn. Roer met de boter en melk tot een smeuïge puree. Roer ook het vrijgekomen spekvet door de puree. Breng goed op smaak met zout en peper uit de molen.
  4. Roer handje voor handje de andijvie door de puree. Door de warmte van de puree slinkt de andijvie vanzelf.
  5. De spekjes kun je er apart bij serveren of door stamppot roeren.

Andijviestamppot

Andijviestamppot

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(0 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Annette

    2 kg aardappelen, klopt dat?

    1. Voor 4 grote eters kun je dat zeker aanhouden. Als je dat teveel vind kun je de hoeveelheden natuurlijk ook verkleinen.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin