Appel en peer crumble uit de oven

Een lekker toetje is zo gemaakt. Deze appel en peer crumble uit de oven is daar het perfecte voorbeeld van. Serveer lauwwarm met een bolletje ijs en een toef slagroom. En dan, smullen maar!

 

 

Seizoen, Dessert, Herfstrecepten, Winterrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 1 grote (Conference) peer, geschild en in blokjes
  • 2 grote appels, geschild en in blokjes
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 50 rozijnen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el citroensap
  • 100 g bloem
  • Snufje zout
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 90 g ongezouten roomboter, in kleine blokjes gesneden

Verder nodig

  • Ovenschaal

 

 

Tip! Varieër met fruit van het seizoen! Zo kun je deze crumble in het voorjaar bijvoorbeeld maken met aardbeien en rabarber en in de zomer met een mix van aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen. De rozijnen en het kaneelpoeder kun je dan weglaten en de rasp van een citroen of sinaasappel toevoegen. Garneer de crumble met fijngesneden munt of basilicum.

Bereiding

Voorbereiden

Meng in een kom de bloem, zout, kristalsuiker en boter en kneed met je vingers tot een kruimelig deeg. Dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Als je dit dessert wilt voorbereiden, kun je de deegkruimels al een dag van tevoren maken.

Afmaken

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de peer, appels, vanillesuiker, rozijnen, kaneelpoeder en citroensap in een ovenschaal en hussel om. Verdeel de deegkruimels erover.

Bak circa 30 minuten in het midden van de oven tot de kruimels goudbruin zijn.

Serveer lauwwarm met een bol (vanille)ijs en een dot slagroom.

Appel en peer crumble uit de oven

Appel en peer crumble uit de oven

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin