Appelbeignets van bladerdeeg (uit de frituur en oven!)

Een versgebakken appelbeignet mag op oudjaarsdag — net zoals de oliebol — niet ontbreken! Ook dit jaar sta ik op oudjaarsdag weer buiten met de frituurpan om ze vers te bakken. De appelbeignet kun je op twee manieren maken: gehuld in een beslagje of ingepakt in bladerdeeg. De appelbeignet met beslag deelde ik eerder al op KL, vandaag deel ik het recept voor de bladerdeegvariant.

Frituur of oven

Je kunt de appelbeignet van bladerdeeg op twee manieren bereiden: in de oven, of in de frituur. Hieronder deel ik beide bereidingen. De variant uit de frituur heeft onze voorkeur omdat die net wat smakelijker weghapt. De ovenvariant is eigenlijk een appelflap, maar dan in andere vorm. Ook lekker dus en ideaal om te maken als je geen frituur hebt, of daar niet zo van houdt. 

Themarecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(12 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

  1. Franklin

    Zo smerig! Nergens meer “normale” appelbeignets te koop. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om ze met bladerdeeg te maken.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde