Appeltaart croissants

Dol op appeltaart én croissants? Maak deze appeltaart croissants! Ik vul kant-en-klaar croissantdeeg met een heerlijk appeltaartmengsel en rol ze op. Eventjes de oven in en smullen maar! Ze smaken heerlijk als ontbijt, maar ook als tussendoortje of als ‘gebakje’ bij de koffie. In de video hierboven laat ik zien hoe makkelijk je ze kunt maken. Enjoy!

Kookvideo's, Thema recepten, Gebak, Moederdag, Ontbijt, Paasrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 2 kleine Elstar appels
  • Kaneelpoeder
  • 20 g rozijnen
  • 1 tl custardpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • Kandijsuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Meng de appel in een kom met de rozijnen, een flinke snuf kaneelpoeder, de vanillesuiker en de custardpoeder. Roer goed door elkaar.

Rol het croissantdeeg uit op het bakblik, snijd het deeg door op de stippellijntjes en vul de croissants met een beetje appeltaartmengsel. Niet teveel, anders kun je ze niet meer oprollen.

Bestrijk de croissants met losgeklopt ei en bestrooi met een beetje kandijsuiker.

Bak circa 15 minuten in het midden van de oven op 180 graden, of totdat ze goudbruin zijn.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com