Ingrediënten
- 1 blikje croissantdeeg
- 2 kleine Elstar appels
- Kaneelpoeder
- 20 g rozijnen
- 1 tl custardpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei, losgeklopt
- Kandijsuiker
Dol op appeltaart én croissants? Maak deze appeltaart croissants! Ik vul kant-en-klaar croissantdeeg met een heerlijk appeltaartmengsel en rol ze op. Eventjes de oven in en smullen maar! Ze smaken heerlijk als ontbijt, maar ook als tussendoortje of als ‘gebakje’ bij de koffie. In de video hierboven laat ik zien hoe makkelijk je ze kunt maken. Enjoy!
Kookvideo's, Themarecepten, Moederdag recepten, Ontbijtrecepten, Paasrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Meng de appel in een kom met de rozijnen, een flinke snuf kaneelpoeder, de vanillesuiker en de custardpoeder. Roer goed door elkaar.
Rol het croissantdeeg uit op het bakblik, snijd het deeg door op de stippellijntjes en vul de croissants met een beetje appeltaartmengsel. Niet teveel, anders kun je ze niet meer oprollen.
Bestrijk de croissants met losgeklopt ei en bestrooi met een beetje kandijsuiker.
Bak circa 15 minuten in het midden van de oven op 180 graden, of totdat ze goudbruin zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
om 17:27
Misschien ook lekker met banaan en kaneel of kersen?
om 09:24
Zeker Gerda, dat kan allemaal! 🙂