Aubergine ovenschotel met mozzarella en parmezaan

Deze aubergine ovenschotel met mozzarella en parmezaan zet ik regelmatig op tafel. Je mist het vlees geen seconde. Deze heerlijke schotel kun je serveren met alleen een salade erbij (koolhydraatarm), maar je kunt er ook pasta of gebakken aardappels bij serveren.

Wereldgerecht, Ovenrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 aubergines, over de lengte in plakken gesneden
  • Extra vierge olijfolie
  • 3 tomaten, in plakken gesneden
  • 2 knoflooktenen, uitgeperst
  • 600 g tomatenpassata
  • 20 g verse basilicum
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl suiker
  • 150 g Parmezaan, geraspt
  • 1 bol mozzarella, in plakjes gesneden

Verder nodig

  • Ovenschaal
  • Koekenpan
  • Kwastje om te bestrijken
  • Elektrische staafmixer

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met olijfolie, bestrooi met wat zeezout en bak 4 tot 5 minuten per kant, tot ze zacht en goudbruin zijn.

Doe de passata, knoflook, helft van de basilicumblaadjes, balsamicoazijn en suiker in een pan en mix fijn met de staafmixer.

Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met plakken aubergine en plakken tomaat. Bestrooi met wat Parmezaan. Herhaal deze laagjes tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus en bestrooi met de overige Parmezaan en mozzarella.

Bak de aubergineschotel in het midden van de oven circa 30 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.

Serveer de aubergineschotel met gekookte pasta of gebakken aardappels en een lekkere salade. Garneer met de overige basilicum.

Aubergine ovenschotel met mozzarella en parmezaan (Vega)

Aubergine ovenschotel met mozzarella en parmezaan (Vega)

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin