Babka met ham en kaas

Een heerlijke variatie op het traditionele zoete babka brood uit Oost-Europa. Deze hartige babka is gevuld met beenham, gruyère, crème fraîche en mosterd. Je maakt hem met een rol koelvers bladerdeeg dus hij is makkelijk en snel om te maken. Lekker als snack of lunchgerecht, of serveer als avondeten met een kom soep erbij. 

Babka met ham en kaas

Het bladerdeeg van deze hartige babka wordt bestreken met crème fraîche en mosterd en belegd met beenham, gruyère en bieslook. Zo krijg je na het bakken een heerlijke, romige vulling. De blauwzwarte maanzaadjes bovenop zien er leuk uit en geven een lekkere nootachtige smaak.

Zoete variatie

Toch liever een zoete babka? Probeer deze snelle babka met Nutella eens. Gemaakt met een blikje croissantdeeg dus ook weer makkelijk om te maken.

Babka met ham en kaas

Themarecepten, Paasrecepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Snelle recepten, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(21 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde