Ingrediënten
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 125 g crème fraîche
- 2 tl mosterd
- 114 g beenhamplakken
- 160 g gruyère, geraspt
- Bosje bieslook, fijngesneden
- 1/2 ei, losgeklopt
- Maanzaad
Nodig
- Bakblik met bakpapier
Een heerlijke variatie op het traditionele zoete babka brood uit Oost-Europa. Deze hartige babka is gevuld met beenham, gruyère, crème fraîche en mosterd. Je maakt hem met een rol koelvers bladerdeeg dus hij is makkelijk en snel om te maken. Lekker als snack of lunchgerecht, of serveer als avondeten met een kom soep erbij.
Het bladerdeeg van deze hartige babka wordt bestreken met crème fraîche en mosterd en belegd met beenham, gruyère en bieslook. Zo krijg je na het bakken een heerlijke, romige vulling. De blauwzwarte maanzaadjes bovenop zien er leuk uit en geven een lekkere nootachtige smaak.
Toch liever een zoete babka? Probeer deze snelle babka met Nutella eens. Gemaakt met een blikje croissantdeeg dus ook weer makkelijk om te maken.
Themarecepten, Paasrecepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Snelle recepten, Voor bij de borrel
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Deel je reactie