Snelle babka met Nutella

Een snelle variant van de traditionele babka uit Oost-Europa. In plaats van zelfgemaakt brood gebruik ik een blikje croissantdeeg. Door het croissantdeeg te besmeren met Nutella en te vlechten als een babka krijg je een heerlijk zoet brood. Lekker bij het ontbijt of als zoete versnapering bij de koffie of thee.

Menu, Thema recepten, Kerstrecepten, Paasrecepten, Gebak, Ontbijt, Chocolade, Zoet

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg voor 6 croissants
  • Paar eetlepels Nutella
  • Poedersuiker

Nodig

  • Cakeblik 25 cm
  • Vel bakpapier

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed het cakeblik met een vel bakpapier.
  2. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol het deeg uit. Bestrijk het croissantdeeg met een royale laag Nutella.
  3. Rol het croissantdeeg van de lange zijde zo strak mogelijk op. Halveer de rol, zodat je twee gelijke rollen krijgt. Snijd de eerste rol over de lengte doormidden en vlecht de twee delen in elkaar. Doe hetzelfde met de andere rol. Vlecht de twee vlechten ook weer in elkaar.
  4. Leg de vlecht in de cakevorm en bak in het midden van de oven 15 tot 20 minuten tot hij goudbruin is. Haal de babka met het bakpapier uit het bakblik en leg op het bakblik. Bak nog 10 tot 15 minuten verder in het midden van de oven, totdat hij rondom goudbruin en gaar is.
  5. Laat de babka op een rooster afkoelen. Strooi een laag poedersuiker in een bakje en roer met een klein beetje koud water tot een dik, vloeibaar glazuur. Drizzle het suikerglazuur met een vork of lepel over de babka. Snijd in plakken en serveer.

Snelle babka met Nutella

Snelle babka met Nutella

Snelle babka met Nutella

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Lizet

    Was erg lekker…. Samen met mijn dochter gemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin