Bananenbrood met chocolade en frambozen

Dit bananenbrood met chocolade en frambozen is supermakkelijk om te maken. Je hoeft enkel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten te roeren en het beslag in het cakeblik te scheppen. De oven doet de rest!

Voor dit recept gebruikte ik gevriesdroogde frambozen. Dat is geen must (je kunt ook verse of diepvries frambozen gebruiken), maar het zorgt wel voor een extra lekker resultaat. Gevriesdroogde frambozen bevatten namelijk geen vocht meer maar nog wel alle smaak. Ideaal dus om te verwerken in gebak omdat ze het niet klef maken. Daarnaast kun je gevriesdroogde frambozen heel lang bewaren en dat is handig! Gevriesdroogde frambozen kun je online bestellen (ik bestelde ze bij KoRo), of je vindt ze in een goed gesorteerde supermarkt.

Menu, Gebak, Chocolade, Zoet

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren (m)
  • 3 overrijpe bananen, fijngeprakt
  • 125 g ongezouten roomboter, gesmolten
  • 100 g frambozen (bij voorkeur gevriesdroogd, maar vers of bevroren kan ook)
  • 50 g pure chocolade, grof gehakt

Verder nodig

  • Cakeblik van 25 cm
  • Vel bakpapier

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in met boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier.

Roer het zelfrijzend bakmeel, het zout en de suiker in een kom door elkaar.

Roer in een andere kom de bananen en eieren door elkaar. Roer met een garde het banaan-eimengsel door de droge ingrediënten. Spatel tot slot de gesmolten boter door het beslag, gevolgd door de frambozen en chocolade.

Giet het beslag in de cakevorm (van een vierde banaan sneed ik twee lange plakken om bovenop de cake te leggen) en bak 65 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen op een rooster. Stort de cake uit de vorm en laat verder afkoelen op het rooster.

Bananenbrood met chocolade en frambozen

Bananenbrood met chocolade en frambozen

Bananenbrood met chocolade en frambozen

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin