Bananenbrood met walnoot en chocolade

Vroeger was ik niet zo dol op bananenbrood maar nu kan ik er geen genoeg van krijgen. Dit bananenbrood met walnoot en chocoladeglazuur is weer een verrukkelijke variant!

Chocolade, Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 200 g zonnebloemolie
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 2 overrijpe bananen, fijngeprakt
  • 60 g walnoot, grof gehakt
  • 250 g bloem*
  • Snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g pure chocolade, in kleine stukjes gebroken
  • 25 g kokosvet

* De bloem en het bakpoeder kun je eventueel vervangen door zelfrijzend bakmeel.

Nodig

  • Cakeblik van 25 cm
  • Elektrische handmixer
  • Fijne zeef
  • Spatel

Bereiding

Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 180 graden. Vet de cakevorm in met boter of olie.

Klop de olie en suiker tot een luchtig en romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe, voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige is opgenomen. Spatel de banenenpuree en walnoten (houd wat walnoot achter voor garnering) door het beslag.

Roer het zout en de bakpoeder door de bloem en zeef dit in drie porties boven het beslag. Spatel tot een glad beslag, maar roer niet langer dan nodig is.

Verdeel het beslag in de cakevorm en bak 40 minuten in de oven. Haal het bananenbrood uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort de cake dan op een rooster en laat verder afkoelen.

Smelt de chocolade en kokosvet au bain-marie en schenk dit over de bovenkant van de cake — als de cake aan de bovenkant is opengebarsten vloeit een deel van het glazuur in de cake waardoor je cake een verrassende chocoladevulling krijgt! — en bestrooi met de achtergehouden walnoot. Laat afkoelen.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com