Brownie met ganache en paaseitjes

Brownie met ganache en paaseitjes

Het aftellen voor Pasen is begonnen en natuurlijk hoort daar iets lekkers bij. Deze brownie is rijkelijk bedekt met chocoladeganache en knisperende paaseitjes. Makkelijk om te maken en superfeestelijk! 

Ingrediënten

Voor de brownie

  • 250 g ongezouten roomboter
  • 250 g pure chocolade, in kleine stukjes gebroken
  • 4 eieren
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 150 g bloem

Voor de ganache

  • 100 ml slagroom
  • 100 g pure chocolade, in kleine stukjes gebroken
  • 10 g ongezouten roomboter, in kleine blokjes

Voor decoratie

  • Crispy paaseitjes (broodbeleg van Lidl of AH)

Verder nodig
Vierkante bakvorm (31×19,5cm), bakpapier, elektrische handmixer

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in en bekleed met bakpapier.

Doe de boter en chocolade in een hittestendige kom en laat ze au bain-marie smelten. Haal van het vuur af en laat iets afkoelen.

Klop de eieren met de suiker los en voeg al roerend het chocolademengsel toe. Zeef de bloem erboven en spatel door het beslag.

Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk glad. Bak de brownie circa 30 minuten in de oven, of totdat een prikker er nog iets vochtig uitkomt. Haal de brownie uit de oven en laat afkoelen.

Verwarm de slagroom (niet laten koken) met de pure chocolade en blijf roeren totdat de chocolade is gesmolten en het mengsel glad is. Haal de pan van het vuur af en roer de boter erdoor. Blijf roeren totdat de boter is gesmolten en het mengsel glad is. Laat de ganache afkoelen totdat hij dik vloeibaar is. Giet de ganache over de brownie en bestrooi royaal met de paaseitjes. Laat volledig afkoelen.

Haal de brownie uit de bakvorm en leg op een snijdplank. Snijd in kleine blokjes en serveer.

Brownie met ganache en paaseitjes

Enjoy!

Kinderrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Paasrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(3 stemmen)
6 reacties

Deel je reactie

  1. MarijeF

    Hoe groot is de bakvorm die je gebruikt?

    1. De buitenste maten zijn 31×19,5 cm.

  2. Net gemaakt en gegarneerd met in stukjes gebroken paaseitjes. En wat is hij lekker!!

    1. Superleuk om te horen Carina! 🙂

  3. Aaaaah, dat gaat helemaal goed komen dit weekend! Heerlijk!

  4. Gerda

    De hoeveelheid bloem staat er niet bij. En deze ga ik zeker maken voor het weekend!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde