Beenhamsalade

Wij zijn dol op een knapperig stokbroodje bij de borrel of lunch, besmeerd met een smeuïge (borrel)salade. Deze beenhamsalade met ei en frisse augurk is een aanrader! In een handomdraai gemaakt met maar een paar ingrediënten.

Menu, Lunch, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 250 g beenham
  • 2 eieren
  • 1 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 2 tl milde (grove) mosterd
  • 1 grote zoetzure augurk + 2 el augurkennat
  • 2 tl gedroogde peterselie (vers kan ook, gebruik dan 2 el)

 

Bereiding

  1. Snijd de beenham im smalle reepjes. Ik gebruikte een restje gebraden beenham maar je kunt ook vleeswaren of kant-en-klare hamreepjes gebruiken.
  2. Kook de eieren hard. Spoel af met koud water en pel ze. Hak ze grof.
  3. Snijd de augurk in kleine blokjes.
  4. Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Beenhamsalade

Beenhamsalade

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Hanneke

    Kan ik ook iets anders toevoegen ipv crème fraîche? Ivm lactose intolerantie en de lactosevrije versie is niet altijd vindbaar in de supermarkt. 😅

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin