Bietenstamppot met appel en spekjes

Een heerlijke bietenstamppot met gebakken appel, spekjes, zachte geitenkaas en walnoot. De geitenkaas en walnoten combineren fantastisch met de bietjes, spekjes en appel. Houd je niet zo van geitenkaas, dan kun je deze ook vervangen door gorgonzola of feta, of laat de kaas achterwege en voeg een hard- of zachtgekookt eitje toe. Ook erg lekker!

Voorgekookte bietjes

Voor dit recept gebruik ik voorgekookte bietjes uit een pot. Die zijn al geschild en hoef je alleen maar even te verwarmen. Ik stamp de bietjes niet mee met de aardappels maar warm ze samen met de uitgebakken spekjes, geitenkaas en walnoten op in de aardappelpuree. Zo krijgt de stamppot een heerlijke bite!

Bietenstamppot met appel en spekjes

Gebakken appel

Het is leuk om verschillende smaken en texturen in je gerecht te proeven. Daarom bak ik de appelpartjes in de koekenpan. Zo komt de zoete smaak van de appel nog beter naar boven. Verder maak ik de stamppot af met een drizzle honing of zoete balsamicostroop. Die maken wat mij betreft het smulfeest compleet!

Bietenstamppot met appel en spekjes

Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Stamppotrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(12 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde