Biryani met kip

Biryani is een heerlijk gekruid vlees- en rijstgerecht uit de Indiase keuken. Het is een heerlijk eenpansgerecht om te serveren voor het hele gezin! Er zijn veel varianten van het gerecht, de een wat uitgebreider dan de ander. Hoewel onderstaande ingrediëntenlijst lang lijkt, is deze variant met kipdijfilet heel eenvoudig om te maken. Om het smulfeest compleet te maken kun je de biryani serveren met raita (yoghurtsaus met komkommer en munt), hardgekookte eieren, chutney en uiensalade.

PS Dit lijkt me trouwens ook een ideaal gerecht om te maken in de slowcooker. Dat ga ik de volgende keer eens proberen. Het resultaat zal ik met je delen. Wordt vervolgd…

Menu, Kiprecepten, Eenpansgerechten, Hoofdgerecht

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Fijnalda

    Je hebt het over saffraan melk maar ik zie niet vermeld hoe je dat maakt, of hoe lang je de melk ( verwarmd?) met saffraan… Of zie ik het over het hoofd?

    1. Je hebt helemaal gelijk! Heb het er nu bijgezet. Dankjewel voor je reactie!

    2. Fijnalda

      Ooops ik zie het inmiddels.sorry!

  2. Sabine

    Bij welke stap pak je de slowcooker erbij? Alleen bij de kip om te marineren of stap 2 ook met nog meer kruiden erbij?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin