Bistecca alla Fiorentina

Al jaren stond het gerecht Bistecca alla Fiorentina op mijn lijstje om zelf te maken: een grote t-bone steak van de Italiaanse Chianina rund die gegrild wordt op een houtskoolbarbecue. Omdat het gerecht zijn oorsprong vindt in Florence zie je het vooral in Toscane – waar wij nu zitten – veel op de menukaart staan. Vooral manlief is er dol op.

Toen ik afgelopen week tijdens het boodschappen doen hier in de Italiaanse supermarkt en zelfs in de campingwinkel grote stukken Bistecca Fiorentina zag liggen, vond ik dat het tijd was.

De echte Bistecca alla Fiorentina wordt bereid op een barbecue met smeulende kooltjes, maar die heb ik hier op de camping helaas niet tot mijn beschikking. Gelukkig lukt het ook op de gasbarbecue die bij onze caravan staat. De Bistecca Fiorentina die ik bereidde was 800 gram en geserveerd met wat bijgerechten (zie onderstaande tip) groot genoeg om met z’n drieën van te eten.

Seizoen, Thema recepten, Wereldgerecht, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Italiaanse recepten, Mannenvoer, Hoofdgerecht, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

  1. Bas

    Ziet er goed uit. Ik ga eens op zoek naar een bistecca Fiorentina

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin