Bladerdeeg hapje met peer en geitenkaas

Ik heb altijd een pakje bladerdeeg in de vriezer liggen om snel iets lekkers te maken. Als we ’s avonds of in het weekend plotseling zin hebben in een lekker hapje, of als er onverwachts visite op de stoep staat maak ik graag een bladerdeeghapje. Omdat het herfst is en er peren in overvloed zijn, maak ik een bladerdeeg hapje met peer, geitenkaas, honing en walnoot. Supermakkelijk om te maken en verrukkelijk! 

Geen liefhebber van geitenkaas? Je kunt hem ook vervangen door brie of gorgonzola dolce. Zie ook onderstaande tip!

Seizoen, Thema recepten, Herfstrecepten, Kerstrecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 Conference peer, eetrijp, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 50 g walnoot, grof gehakt
  • Honing

Verder nodig

  • Mini-muffinbakblik
  • Boter of olie om in te vetten

 

Bereidingstip! Is de peer nog iets te hard? Je kunt de blokjes peer dan eerst even kort aanbakken in wat roomboter tot hij iets zachter is. Eventueel op het laatste moment wat (bruine)suiker of honing toevoegen om hem te karameliseren.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffinholtes in met wat boter of olie.

Laat het bladerdeeg ontdooien (niet te lang want dan gaat het erg plakken) en steek er met een beker of uitsteker rondjes uit die net iets groter zijn dan de bovenkant van de holte. Bekleed de muffinholtes met de bladerdeegrondjes en druk goed aan. Het bladerdeeg dat je overhebt kun je tot een bal vormen, op een licht met bloem bestoven aanrechtblad uitrollen en uitsteken, net zolang tot het bladerdeeg op is.

Vul de bladerdeegholtes met een stukje geitenkaas, wat blokjes peer, walnoot en druppel er wat honing overheen.

Bak circa 12 minuten in het midden van de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Haal de bladerdeeghapjes met een klein vorkje uit de holtes en leg ze op een mooi bord. Serveer direct.

Bladerdeeg hapje met peer en geitenkaas

Bladerdeeg hapje met peer en geitenkaas

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin