Bladerdeeg loempia met ham

Heerlijke bladerdeeg loempia’s met een vulling van ham, spitskool en ei. Je maakt ze in een handomdraai. Lekker als hartige snack met zoete chilisaus dip, of serveer bij de bami of nasi. Je kunt ze ook als hoofdgerecht serveren met een salade erbij. Reken dan op twee loempia’s per persoon.

Met de vulling kun je naar hartelust varieëren. Zo kun je ook prei, wittekool, of taugé toevoegen. Ook kun je voorgegaarde en geplozen kip aan de vulling toevoegen.

Menu, Ovenrecepten, Groenten, Snel, Hoofdgerecht, Bijgerecht, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 tl sambal manis
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 70 g wortel, geraspt
  • 70 g spitskool, fijngesneden
  • 70 g ham (vleeswaren), in blokjes gesneden
  • 2 eieren
  • Zonnebloemolie + sesamolie (optioneel)
  • 2 el sesamzaadjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Laat het bladerdeeg ontdooien, maar nog niet helemaal anders is het moeilijk te bewerken.

Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en een drupje sesemolie. Bak de ui en knoflook op laag vuur tot ze zacht maar niet gekleurd zijn. Voeg de sambal en gemberpoeder toe en bak kort even mee. Voeg de wortel, spitskool en ham toe en bak enkele minuten op middelhoog vuur mee tot de groenten zacht zijn en er geen vocht meer in de pan zit. Schep de groenten op een bord.

Voeg indien nodig een extra scheutje olie toe aan de koekenpan en voeg 1 ei toe. Bak al roerend op laag vuur tot roerei. Zet het vuur uit. Voeg nu de groenten toe aan het roerei en hussel door elkaar.

Verwijder het folie aan de onderkant van het bladerdeeg. Leg op elk plakje bladerdeeg een hoopje vulling en vouw het bladerdeeg dicht. Druk de rand goed dicht met behulp van een vork. Leg de bladerdeeg loempia’s op het bakblik en bestrijk ze met ei. Bestrooi met sesamzaadjes.

Bak in het midden van de oven circa 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Serveer direct.

Bladerdeeg loempia met ham

Bladerdeeg loempia met ham

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin