Bladerdeeghapje met worst en Blue Stilton

Een lekker hapje maken voor oudjaarsavond? Dit bladerdeeghapje met worst en Blue Stilton is een heerlijk idee. Je maakt ze eenvoudig met een rol bladerdeeg en worstvlees uit een verse worst. Dat vlees is al lekker gekruid en wordt niet droog in de oven. Voor een extra lekkere smaak meng ik Blue Stilton en walnoten door de worst. Dat is een heerlijke combinatie!

Blue Stilton

Blue Stilton is een van de meest bekende en traditionele Engelse kazen. Het is een blauwe kaas met een kruimelige, romige textuur. De smaak is vrij pittig, nootachtig en licht zoet.

Blue Stilton wordt beschermd door een certificering voor het handelsmerk, en om “Stilton” genoemd te mogen worden, moet de kaas worden geproduceerd in specifieke regio’s van Engeland: Derbyshire, Leicestershire en Nottinghamshire. Bovendien moeten het productieproces en de ingrediënten voldoen aan bepaalde normen die zijn vastgesteld door de Stilton Cheesemakers’ Association.

Alternatief

Eventueel kun je ook een andere blauwaderkaas gebruiken in dit recept, of de Blue Stilton vervangen door piepkleine blokjes belegen kaas. Je kunt de kaas ook weglaten.

Bladerdeeghapje met worst en Blue Stilton

Oud-en-nieuwrecepten, Voor bij de borrel

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde