Bladerdeegstaf van Sinterklaas

Op het heerlijk avondje van Sinterklaas mag lekkers niet ontbreken. Hoe leuk zijn deze hartige bladerdeegstafjes van Sinterklaas! Met geraspte kaas en sesamzaadjes en maanzaadjes maak je heel eenvoudig twee smakelijke varianten. Voor elk wat wils! 

Kinderrecepten, Menu, Thema recepten, Sinterklaasrecepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 30 g ongezouten roomboter, gesmolten
  • 50 g belegen of oude kaas, geraspt
  • 10 g maanzaad
  • 10 g sesamzaad

Verder nodig

  • Vel bakpapier
  • Kwastje om te bestrijken

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier.

Rol het bladerdeeg uit en snijd in de lengte doormidden, zodat je twee lange stroken krijgt. Bestrijk het bladerdeeg met de gesmolten roomboter. Beleg beide stroken voor de helft met geraspte kaas en de andere helft met een mix van sesamzaad en maanzaad. Leg de stroken bovenop elkaar en druk stevig aan.

Snijd het bladerdeeg in circa 16 smalle stroken. Draai de stroken tot spiralen. Rol aan één kant de uiteinden van de spiralen om tot een rondje, zodat de spiralen op stafjes lijken. Leg de bladerdeegstafjes op een bakblik en bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Bladerdeegstaf van Sinterklaas

Bladerdeegstaf van Sinterklaas

Bladerdeegstaf van Sinterklaas

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Gerda

    echt heerlijk en zo gedaan.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin