Speels & smakelijk: brietosti met jam

Speels & smakelijk: brietosti met jam

Mijn dochter Ella-Marie is net zo’n grote kaaskop als ik. Al op haar tweede liet ze de kaasboer breed glimlachen toen ze snoepte van pittige blauwader, romige brie, lopende camembert … en daarbij luid en duidelijk gelukskreetjes door de kaaswinkel neuriede (‘mmm … mmm …. MMM’). Ze krijgt er net als ik geen genoeg van.

Romige brie is nu haar absolute favoriet; met deze tosti doe ik haar dus het allergrootste plezier. Omdat brie graag danst met zoetigheid, voeg ik een vleugje pruimenjam toe. Geloof me: deze kindervriend laat zelfs 18-plussers tollen van verrukgeluk!

‘Mmmmm!’ zingt Ella-Marie bij haar eerste hapje. En ook mama (en zelfs papa) zingt al snel het hoogste lied …

Lunchgerecht voor 2 smulpaapjes — 5 minuten + 20 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 4 sneetjes bruinbrood
  • Smeerboter
  • 2 tl pruimenjam
  • 6 tot 8 plakken brie

Verder nodig
Vel bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Besmeer aan één kant twee boterhammen met boter en twee boterhammen met (weinig) jam. Beleg twee boterhammen op de jamzijde met brie en leg de andere boterham erbovenop, boterkant naar boven.

Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat het brood knapperig en goudbruin is.

Snijd de tosti’s diagonaal doormidden en serveer direct.

Speels & smakelijk: brietosti met jam

Smul smakelijk!

Kinderrecepten, Lunch

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin