Broodje boerenomelet

Is het al lunchtijd? Wij houden wel van een lekkere lunch, liefst wat uitgebreider dan een broodje kaas. Ik heb standaard fijngesneden soepgroenten in de vriezer liggen, zo kan ik altijd verse groenten toevoegen aan een gerecht. Lekker in de soep, maar ook heerlijk om een goedgevulde boerenomelet mee te maken! 

Menu, Lunch

Ingrediënten

  • Boter of olijfolie om in te bakken
  • 1 (Turks) afbakbroodje
  • 2 eieren
  • Handje fijngesneden soepgroenten (vriezer), of restje groenten uit de koelkast
  • Optioneel, 1 el geraspte kaas
  • Beetje halvanaise of mayonaise om brood te besmeren

Nodig

  • Kleine koekenpan

Bereiding

  1. Bak het broodje af in de oven volgens de omschrijving op de verpakking.
  2. Verhit een koekenpan met een scheutje olie of boter. Voeg de soepgroenten toe en breng op smaak met zout en peper. Bak enkele minuten op middelhoog vuur tot het meeste vocht uit de groenten verdampt is en ze beetgaar zijn.
  3. Klop de eieren los en breng op smaak met zout en peper. Giet het ei over de groenten en zet het vuur laag. Roer circa een halve minuut tot een minuut door het eimengsel tot de omelet begint te stollen. Pas op dat je niet te lang roert, anders krijg je roerei.
  4. Strooi de kaas over de omelet en doe de deksel op de pan. Verwarm kort tot ook de bovenkant van de omelet gestold is.
  5. Snijd het Turkse broodje open en besmeer de onderkant met een lik halva- of mayonaise. Leg de omelet erop en serveer met de bovenkant van het broodje.

Broodje boerenomelet

Broodje boerenomelet

Broodje boerenomelet

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin