Brownietaart met M&M’s en pretzels

Tijdens het boodschappen doen in de supermarkt zag ik dat de M&M’s met pinda in de aanbieding waren, die gingen in mijn mandje! Thuis lag nog een verpakking gezouten pretzels in de kelderkast en zo ontstond een idee. Ik zou ze verwerken in een brownie, want: chocolade + pinda’s + gezouten pretzels = heaven!

Gaar vanbuiten, nog vochtig vanbinnen. Zo zie ik mijn brownie het liefs! Dit keer maak ik de brownie in een ronde taartvorm, waardoor je hem in puntjes kunt snijden. Leuk voor de feestdagen! Wel in kleine puntjes snijden hoor, dit is andere koek dan een luchtig slagroomtaartje… 😉

Wereldgerecht, Thema recepten, Kerstrecepten, Amerikaanse recepten, Gebak, Chocolade, Zoet

Ingrediënten

  • 250 g ongezouten roomboter, in blokjes gesneden + extra boter om springvorm in te vetten
  • 250 g pure chocolade, in stukjes gebroken
  • 4 eieren
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 150 g bloem
  • Snufje zout
  • 60 g pinda M&M’s, grof gehakt + paar extra voor garneren
  • 20 g mini pretzels + paar extra voor garneren
  • Paar eetlepels karamelsaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

Verder nodig

  • Ronde springvorm dia. 24 cm
  • Bakpapier
  • Elektrische handmixer
  • Fijne zeef
  • Bakspatel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier.

Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom en smelt au bain-marie. Haal van het vuur af en laat iets afkoelen.

Doe de eieren en suiker los in een kom en klop met de mixer tot het mengsel verdubbel is in volume en bijna wit van kleur is. Voeg langzaam en al roerend met de spatel het chocolademengsel toe. Roer het zout door de bloem. Zeef de bloem boven het beslag en spatel erdoorheen. Spatel tot slot de M&M’s en pretzels door het beslag.

Verdeel het beslag in de springvorm. Strijk de bovenkant glad. Bak de brownie 30 tot 35 minuten in het midden van de oven, of totdat een prikker er nog iets vochtig uitkomt.

Zet de springvorm op een rooster en laat iets afkoelen. Verwijder de springvorm en garneer de brownietaart met de achtergehouden M&M’s, pretzels en drizzle er wat karamelsaus overheen. Snijd in kleine puntjes (hij is erg machtig!) en serveer.

Brownietaart met M&M's en pretzels

Brownietaart met M&M's en pretzels

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin