Champignon spies

Deze in knoflookolie gemarineerde champignon spies kun je buiten op de barbecue maar ook binnen in de grillpan bereiden. Lekker om als vegetarisch hoofdgerecht te serveren, of serveer als bijgerecht.

Reken voor een hoofdgerecht per persoon op circa 5 grote champignons per spies. Als bijgerecht zijn 3 grote champignons per persoon voldoende. 

Thema recepten, Barbecuerecepten, Groenten, Vegetarisch, Hoofdgerecht, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 10 grote champignons, circa 200 gram, schoongeborsteld
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • Paar sprietjes bieslook, in smalle ringen geknipt
  • 1 takje tijm, alleen de blaadjes
  • Zeezout uit de molen
  • Flinke scheut extra vierge olijfolie

Verder nodig

  • 2 metalen (of houten kan ook) barbecuepennen

Tip! Ook lekker om een plakje ontbijtspek tussen de champignons door te rijgen of voeg wat extra groente toe zoals courgette, ui en paprika!

Bereiding

Doe de champignons, knoflook, bieslook, tijm, olijfolie en een flinke draai zeezout uit de molen in een kom. Hussel goed om met je handen zodat alle champignons goed bedekt zijn met de knoflookolie. Dek de kom af met vershoudfolie en laat minimaal 15 minuten tot maximaal een hele nacht in de koelkast marineren.

Rijg de champignons aan spiezen. Grill de champignonspiezen op de barbecue of in een grillpan, tot ze goudbruin en zacht zijn.

Champignon spies

Champignon spies

Champignon spies

Champignon spies

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin