Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Chocoladetruffels met cognac
Deze chocoladetruffels met cognac zijn echt goddelijk lekker en supersimpel om te maken! Serveer ze ’s avonds bij een lekker kopje koffie of verpak ze in een mooi zakje een geef ze iemand cadeau.
Voor chocolade-hazelnoottruffels, doe je samen met de boter wat Nutella bij de vulling. Je kunt de cognac eventueel ook vervangen door een andere sterke drank of helemaal weglaten.
Ingrediënten
- 120 g pure chocolade
- 120 ml slagroom
- 2 tl ongezouten roomboter, in kleine stukjes
- 2 tl cognac
- 3 el cacaopoeder
Bereiding
Hak de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom. Verhit de slagroom in een pannetje op het vuur en giet de hete slagroom over de chocolade.
Roer net zolang met een garde totdat de chocolade helemaal gesmolten is.
Roer er dan de stukjes roomboter door en roer weer verder totdat deze opgenomen zijn. Voeg de cognac toe en roer alles glad.
Bedek de bovenkant van de chocolademassa met vershoudfolie zodat er geen vel op de bovenkant kan komen.
Laat het mengsel verder afkoelen en opstijven. Doe het cacaopoeder in een diepe kom of bak en vorm dan de truffels op een van onderstaande manieren. Wentel ze voorzichtig door het cacaopoeder en bewaar ze tot gebruik in een afgesloten bak in de koelkast.
Serveer ze iets koeler dan kamertemperatuur.
Truffels vormen
Je kunt de truffels op verschillende manieren vormen.
- Als het mengsel gekoeld maar nog enigszins zacht is met 2 lepels kleine quenelles maken.
- Met behulp van een spuitzak vormen
- Het mengsel eerst door en door koud laten worden en dan simpelweg in stukjes breken. Deze laatste methode is het makkelijkste maar ook de minst mooie.
Deel je liefde