Ciabatta met tonijnsalade van de La Place

Is het al lunchtijd? Ik heb wel zin in zo’n knapperige ciabatta belegd met tonijnsalade van La Place… Die is zo lekker romig en heeft een fris zoetje door de appel. Mmmm…

Gelukkig maar dat je die tonijnsalade ook heel makkelijk zelf kunt maken! 

Menu, Lunch

Ingrediënten

  • 1 ciabatta afbakbroodje
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 6 rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  • 50 g tonijn op olie, uitgelekt
  • 1 kleine frisse appel, geschild en in blokjes
  • 1/3 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • Paar sprietjes bieslook, fijngeknipt
  • 3 el mayonaise
  • 1 el tomatenketchup
  • Paar blaadjes (romaine)sla
  • 1 tomaat, in plakjes

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Roer het paprikapoeder en de gehakte rozemarijn door de olijfolie en bestrijk hiermee de bovenkant van de ciabatta. Bak volgens de omschrijving op de verpakking in het midden van de oven, tot hij goudbruin is.

Meng de tonijn in een kom met de overige ingrediënten.

Snijd de ciabatta open. Beleg met sla, de tonijnsalade en plakjes tomaat.

Geniet ervan!

Ciabatta met tonijnsalade van de La Place

 

 

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Sietske

    Hoi,
    Hoelang kan ik de tonijnsalade bewaren?

    1. Ik schat een dag of twee, max drie in een afgesloten bak in de koelkast.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin