Couscoussalade met tuinbonen, munt en feta

Couscoussalade met tuinbonen, munt en fetaDeze couscoussalade met tuinbonen, munt en feta smaakt perfect bij de barbecue met een stuk geroosterde kip of lam. Het is de ultieme zomersalade! Wij eten dit gerecht ook vaak als lunchgerecht en zelfs als hoofdgerecht met wat vers knapperig brood erbij, heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 pak couscous
  • 400 g diepvriestuinbonen
  • 450 g diepvriesdoperwten
  • 200 g feta
  • Extra vierge olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • Bosje verse munt, alleen de bladeren, fijngehakt
  • Bosje peterselie, fijngehakt
  • 1/2 citroen, alleen het sap

Couscoussalade met tuinbonen, munt en feta

Bereiding
Verwarm een bodempje extra vierge olijfolie in een steelpannetje met 2 tenen uitgeperste knoflook.

Couscoussalade met tuinbonen, munt en feta

Laat op laag vuur langzaam de knoflooksmaak in de olie trekken. De olie mag absoluut niet te heet worden want dan verkleurt de knoflook en wordt de olie bitter. Doe de tuinbonen in een kom en giet hier zoveel kokend water over dat ze ruim onder staan, zet opzij.

Couscoussalade met tuinbonen, munt en feta

Schep in een grote schaal de droge couscous en doperwten door elkaar en voeg het citroensap, 600 ml kokend water en de knoflookolie toe.

Couscoussalade met tuinbonen, munt en feta

Je kunt de knoflookolie met knoflook en al toevoegen of voor een wat subtielere smaak de olie eerst zeven. Roer alles om en dek de schaal af met vershoudfolie. Laat 15 minuten staan en proef hierna of de couscous en erwten gaar zijn, zoniet kun je nog wat extra kokend water toevoegen. Giet de tuinbonen af en roer ze samen met de kruiden en verbrokkelde feta door de couscous.

Couscoussalade met tuinbonen, munt en feta

Breng goed op smaak met zout en peper.

Couscoussalade met tuinbonen, munt en fetaEet smakelijk!

Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Picknickrecepten, Salades

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
4 reacties

Deel je reactie

  1. Rien

    Net gegeten als hoofdgerecht, munt en platte peterselie uit eigen tuin gebruikt. Een gemarineerd hamlapje uit de grillpan en we hebben heerlijk gesmuld.
    Dank je voor je lekkere receptjes.

    1. Ah, dat klinkt als een heerlijk feestmaal Rien! 🙂

  2. Zelf houd ik niet zo van het “rulle” van couscous, maar ik zou het gewoon maken met quinoa. De combi van ingrediënten is in ieder geval geweldig lekker!

    1. Hoi Nell, ik heb het nog nooit op, quinoa… lijkt me wel lekker! Toch maar eens proberen dan 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde