De beste BBQ-tips op een rij

De beste BBQ-tips op een rijZodra de temperaturen weer stijgen willen we niets liever dan lekker buiten eten en dus wordt de bbq weer tevoorschijn gehaald. Hieronder een aantal handige tips zodat het niet kan mislukken!

Kolen, gas of elektrisch?
Waar je voor kiest is vooral een persoonlijke keuze. Wij gebruiken zelf al enkele jaren een gas barbecue en hebben hier veel schik van. Omdat we echter het idee hebben dat hete smeulende kolen iets kunnen toevoegen aan de ultieme barbecue beleving zijn we de laatste tijd toch aan het rondkijken voor een kolen barbecue.

Hoe steek ik de kolen aan?
Steek de kolen altijd aan met aanmaakblokjes en nooit met spiritus of een andere vluchtige brandbare vloeistof.

Houten satéstokjes van tevoren weken in koud water
Laat houten satéstokjes minimaal een uur weken in koud water. Zo verbranden ze minder snel.

Hoe voorkom ik dat mijn vlees aanbrand?
Om te voorkomen dat vlees met veel vet zoals bijvoorbeeld speklappen of gemarineerd vlees aanbrandt kun je een vel aluminiumfolie op het bbq-rooster leggen en hierop het vlees.

Het vlees plakt vast aan het rooster
Als het vlees gaar is kun je het omdraaien zonder dat het blijft plakken. Blijft het dus plakken laat het dan nog gewoon even liggen. Draai het vlees ook zo min mogelijk om. Meestal is een of twee keer omdraaien voldoende.

Reserve gasfles
Hou altijd, wanneer je een gas barbecue gebruikt, een extra gasfles achter de hand. Zo voorkom je een hoop ellende. Vorig jaar, tijdens de bbq op de verjaardag van onze dochter, was plotseling onze gasfles leeg. Daar zit je dan met een barbecue vol vlees, een tuin vol visite en een lege gasfles…!

Emmer water bij de hand
Zet een emmer water klaar bij de barbecue voor het blussen van personen en om eventuele brandwonden te koelen. Gebruik het water niet om de barbecue mee te blussen, gebruik daar een emmer zand voor.

Handige Weber grill-app voor iPhone en ipad
In de Apple App Store is een handige app te downloaden met de naam ‘Weber’s on the grill’. Hierin staan o.a. meer dan 250 recepten, handige tips en nog veel meer leuke dingen rondom het barbecueën. Kijk hier op de site van Weber voor meer informatie.

Veel barbecue plezier!

Themarecepten, Barbecuerecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde