Double chocolate chip cookies

Chocoholics opgelet, deze double chocolate chip cookies bevatten een dubbele hoeveelheid chocolade! De koekjes hebben een heerlijke chocoladesmaak door het cacaopoeder en zijn gevuld met brokjes witte en pure chocolade. Laat de koekjes na het bakken afkoelen voordat je ze proeft. Zo kunnen de chocoladestukjes weer stollen en proef je die lekkere crunch!

Met dit recept maak je circa 35 middelgrote koekjes.

Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Koekjes, Chocolade, Zoet

Ingrediënten

Voor ca. 35 middelgrote koekjes

  • 60 g rietsuiker
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 125 g zachte (niet gesmolten) ongezouten roomboter
  • 2 eieren (s)
  • 250 g patentbloem
  • 20 g cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder (à 15 of 16 gram)
  • 1/2 tl zout
  • 75 g witte chocolade, in stukjes gehakt
  • 75 g pure chocolade, in stukjes gehakt

Verder nodig

  • Keukenmachine met kneedmes, of elektrische mixer met gardes
  • Spatel
  • 3 vellen bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Doe de rietsuiker, kristalsuiker en boter in een kom en mix op tot een romig mengsel. Mix de eieren één voor één en op hoge snelheid door het botermengsel.
  3. Roer in een kom de bloem, het cacaopoeder, bakpoeder en zout door elkaar. Zeef het bloemmengsel en spatel in drie keer door het beslag. Roer tot slot de stukjes chocolade door het beslag.
  4. Schep met een eetlepel een hoopje beslag en draai hier met je handen een balletje van (ongeveer de grootte van een soepballetje). Verdeel de balletjes over het bakblik; ze zetten uit tijdens het bakken, dus houd wat ruimte tussen de balletjes. Ik kon 11 tot 12 balletjes kwijt op het bakblik en bakte de koekjes dus in drie keer.
  5. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 8 minuten, of tot ze mooi gerezen zijn en barsten hebben in de bovenkant. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Bewaar ze, als ze zijn afgekoeld, in een luchtdichte zak of koektrommel.

Double chocolate chip cookies

Double chocolate chip cookies

3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Ooh deze zijn zooo lekker!! 😋

  2. Sam

    Hoi, ze zien er heerlijk uit. Maar zijn ze na het afkoelen knapperig of chewy van binnen?

    1. Ze zijn knapperig.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin