Een kijkje in de keuken week 11-2021

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Hoe ziet ons dagelijks leven eruit? Wat doen we allemaal en wat staat er ’s avonds op tafel? Je leest het hier!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Tag KeukenLiefde op social media, of deel je foto met #keukenliefde. Dan kunnen wij ook meegenieten!

Dinsdag

Vandaag zitten Johan en ik weer thuis op kantoor en gaat Ella-Marie naar school. De kliekjes zijn inmiddels op en er hoeft vandaag ook niet gekookt te worden voor een kookboek of website, dus moet er ’s avonds gekookt worden voor het avondeten. Ik heb geen flauw idee wat tot ik tijdens mijn supermarktronde een verpakking ciabattini zie liggen. Dat gaat het worden…

Ik bestrooi mijn broodje als hij uit de oven komt nog met fijngesneden ijsbergsla en rauwkost en drizzle er knoflook- en zoete chilisaus overheen. Caramba! Wat lekker! 🙂 Tip! Je kunt het gehakt-groentemengsel ook over gebakken oven- of airfryerfrietjes (of nacho chips) verdelen, bestrooien met kaas en gratineren in de oven/airfryer voor een kapsalon variant. Of maak hem met (kip)shoarma in plaats van gehakt.

Woensdag

Vandaag sta ik weer een dagje in de keuken om recepten te maken voor het kookboek. Na de hoofdstukken vlees en vis ben ik nu aangekomen bij het hoofdstuk vega…

Knuffeltijd! Het liefst zou ze bij hem in de mand kruipen…

Een kijkje in de keuken week 11-2021

Donderdag

Johan is vandaag, morgen en maandag vrij. Maandag (gisteren als je dit leest) gaat de aannemer hier beginnen maar voor die tijd moet er nog het een en ander gesloopt worden.

Ondertussen dat Johan zich uitleeft met de sloophamer ?, leef ik me me uit met het hakmes… ?

Markant detail is dat ik het maken van het tweede kookboek meerdere malen uitstelde omdat ik eerst de verbouwing achter de rug wilde hebben en nu alsnog midden in de verbouwing een kookboek aan het maken ben…. Typisch ik… ???

Mijn paps is vandaag jarig dus als dochterlief uit school komt rijden we even langs bij mijn ouders om een taartje te eten. Mijn moeder heeft het huis weer heel gezellig in paassfeer gebracht!

Als we thuiskomen kleed Ella-Marie zich snel om voor de voetbal en warmen we de soep op die ik eerder al gemaakt had.

Een kijkje in de keuken week 11-2021

Snap jij die fidget rage…?Ik niet, maar wou dat ik het bedacht had…

Vrijdag

Foodpost van Tony’s Chocolonely is altijd feest, zeker als het bijna Pasen is! ?

Johan gaat vandaag verder met het leegmaken van de deel en zolder. ’s Middags komt de aannemer nog even langs met de timmerman die hier maandag gaat beginnen om alvast wat dingen door te spreken. Ik had eigenlijk willen koken vandaag maar besluit het door te schuiven naar morgen en plan een kantoordag in.

’s Avonds heeft niemand zin om te koken en laten we eten thuisbezorgen. Omdat het meestal ruim een uur duurt voordat het eten er is zet ik een bakje rauwkost op tafel om op te knabbelen. ?

Een kijkje in de keuken week 11-2021

El en ik bestelden allebei een pizza quattro formaggi en Johan een kapsalon. Ook bestellen we altijd een extra bakje friet want El en ik eten altijd graag een paar frietjes bij de pizza … ?

Zaterdag

Vandaag worden de waterleidingen op de deel afgesloten en zetten we de Amerikaanse koelkast zolang in de woonkamer…. Lekker makkelijk. ?

De deel is nu zo goed als leeg. De trap haalt Johan er in de loop van volgende week uit, zodat de timmerman er volgende week nog even gebruik van kan maken (we hebben nog een trap maar daar ligt vloerbedekking op… ?) Ik probeer me voor te stellen hoe de ruimte er straks uitziet als de ramen en deur erin zitten, maar dat lukt niet zo goed. Over een paar weken zien we het vanzelf!

Lunchtijd!

Een kijkje in de keuken week 11-2021

Uiteindelijk wordt het vandaag ook niks met koken dus schuif ik de kookdag door naar zondag. ’s Avonds kijken we de film Charlie’s Angels: Full Throttle met Ella. De eerste vond ze superleuk en ook dit vervolg kan ze wel waarderen.

Zondag

Vandaag moet ik dan toch echt de keuken in om recepten te koken voor het kookboek. Gelukkig kreeg ik goede hulp van twee lieftallige assistenten!

Voordeel van kookdagen is dat je ’s avonds niet hoeft te koken en heel lekker eet!

Maandag

’s Ochtends om acht uur staat de timmerman op de stoep. Eindelijk, het feest dat een verbouwing heet gaat beginnen!

Er werd hard gewerkt de eerste dag. Johan had vrijgenomen om te helpen en ’s avonds gingen wij nog even door met het weghalen van de planken en alle rotzooi op te ruimen. Morgen kan de timmerman hopelijk alle overige balken vervangen. Woensdag komen de houten planken die over de balken worden gelegd en zit het nieuwe plafond erin. Woensdag en donderdag komt ook de installateur voor het leidingwerk. Verder weet ik de precieze planning nog niet. Koken zal lastig worden deze week, zeker als de installateur aan de gang gaat is koken niet zo’n goed idee. Aankomend weekend gaat Johan de betonvloer eruit jakkeren dus kan er ook niet gekookt worden. Hopelijk lukt het me om vandaag nog een paar recepten te maken! We gaan het zien, komt vast goed! 🙂

Heb je ons kookboek Koken met KeukenLiefde al (inmiddels bezig met zijn vierde druk!)? In dit boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag! De hoofdstukken zijn onderverdeeld in vlees, vis, kip en vega, zo is er voor ieder wat wils. :) In de Keukenliefdeshop vind je niet alleen ons kookboek, maar ook andere producten waar wij blij van worden. Inmiddels al teveel om op te noemen, kijk zelf maar even rond!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

 1. Caroline Horjus

  Veel succes en sterkte met de verbouwing !
  Wat heerlijk toch die lekkere food-cadeautjes (post) die je af en toe krijgt.
  Ik ben instellingskok geweest ( helaas door ziekte niet meer mogelijk, en vervangend werk) en maak en probeer altijd graag nieuwe recepten, dus wacht je kookboek af ??
  Groetjes van Caroline

  1. Dankjewel Caroline, gaat vast goedkomen! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde