Een kijkje in de keuken week 12-2019

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Johan stuurt deze foto naar me door als hij ’s ochtends thuis wegrijdt. Dit is op de dijk vlakbij ons huis. Wat staat het water van de Waal weer hoog!

Een kijkje in de keuken week 12-2019

Hoog water of niet, ik bak en kook er weer vrolijk op los. Hier ben ik met een paasrecept bezig. Iets met soesjes en lemoncurd…. 🙂

Een kijkje in de keuken week 12-2019

Dit kookboek van Allerhande kreeg ik thuisgestuurd. Er staan heerlijke recepten in dus binnenkort maar eens iets uit koken.

Een kijkje in de keuken week 12-2019

’s Avonds hoef ik niet te koken want er is nog Vietnamees over van gisteren. Love it!

Een kijkje in de keuken week 12-2019

Dinsdag

Vandaag eten we weer erg simpel maar ook heel lekker. Ik maak broodsnacks met tonijn en groentesoep met eierstich. Eierstich is een Duitse soepvulling dat je heel eenvoudig zelf kunt maken. Gewoon wat eieren loskloppen, eventueel met een scheutje melk of room, en op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat kruiden. Vervolgens gaar je de eieren in een bak au bain-marie of in de magnetron. In stukken snijden en toevoegen aan de soep. Erg lekker! Ik heb het leren maken van mijn moeder die het weer leerde van haar (Duitse) moeder. 🙂

Woensdag

Omdat het morgen Nationale Pannenkoekdag is en ik graag een pannenkoekrecept wil delen duik ik de keuken in om pannenkoeken te bakken. Ella-Marie is ’s middags vrij dus lunchen we heerlijk met pannenkoeken. Ik bakte naturel, kaas en appel-spekpannenkoeken. Het recept voor de appel-spekpannenkoeken heb ik inmiddels met je gedeeld en vind je hier.

Daarna ga ik alvast asperges schillen voor het avondeten.

https://www.keukenliefde.nl/pannenkoek-met-appel-en-spek/

Tijdens het boodschappen doen zag ik ze weer liggen en kon ik ze niet weerstaan. De eerste asperges van het jaar smaken me altijd het lekkerst! Ook Johan en Ella-Marie vonden ze heerlijk. Het recept ga ik binnenkort met je delen.

Donderdag

Ik maakte een heerlijke no bake frambozencheesecake met lemoncurd en na het fotograferen kon ik dan eindelijk proeven. Hij was heeeerlijk! Recept komt eraan! 🙂

Aan het eind van de middag gingen Ella-Marie en ik even de tuin in. Het begon namelijk heerlijk weer te worden!

De aspergeschillen van de asperges had ik gisteren bewaard en bouillon van getrokken. Drie keer raden wat er vanavond op het menu staat… Erbij eten we brood met een ovenkroketje.

Vrijdag

’s Ochtends sta ik in de keuken om nog twee recepten voor Keukenliefde te maken, namelijk een boerenomelet en pannenkoek hapjes met zalm en roomkaas.

Als Ella-Marie ’s middags uit school is stop ik met werken en gaan we weer lekker de tuin in. Heerlijk als de was weer buiten kan wapperen! Als Johan ’s avonds thuiskomt gaat hij voor het eerst dit jaar weer grasmaaien. De bloesem van de pruimen- en kersenboom staat ook weer op het punt om uit te komen dus hopelijk kan ik volgende week de eerste fruitbloesemfoto’s met je delen. Omdat we pas sinds vorig jaar augustus in ons huis wonen wordt dit de eerste lente die we hier meemaken. Zo mooi om te zien hoe de natuur weer tot leven komt na de winter. Ik zie elke dag wel iets nieuws in de tuin! Deze week kwam ook de eerste vis weer bovendrijven in de vijver en ook zit de vijver weer vol met kikkers.

Zoals tegenwoordig vaste prik is bij ons op vrijdag staan er ’s avonds weer zelfgemaakte ovenfrietjes op het menu met snacks uit de airfryer.

Een kijkje in de keuken week 12-2019 Een kijkje in de keuken week 12-2019

Zaterdag

Ik ontvang leuke foodpost met Arabisch mediterraanse producten van Fairtrade original en SOUQ. De producten vind je in de AH. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog helemaal niet zoveel Arabische gerechten op het menu zet. Waarschijnlijk omdat het nog niet echt bekend terrein voor me is. Maar ik vind het eten uit de Arabische keuken wel erg lekker en smakelijk! Notitie voor mezelf: vaker een Arabisch gerecht koken. Hiermee moet dat vast gaan lukken. 😉 Verzoeknummers? Let me know!

Een kijkje in de keuken week 12-2019

’s Avonds kookt Johan. Heerlijk vind ik dat! Hij maakt kip piri-piri met sperziebonen, rijst en tomaten-komkommersalade. Het recept voor de kip piri-piri was van Jamie Oliver. Het was lekker maar niet geweldig. Nog even experimenteren dus voordat we het recept gaan delen…

Zondag

Johan is zijn hele leven al Feijenoord fan en inmiddels is Ella-Marie ook een Kameraadje van de club. Vandaag is het kameraadjes voetbalfeest in De Kuip en daar moesten wij natuurlijk bij zijn. Overdag zijn er allerlei activiteiten rondom het stadion voor de kids en ’s middags is er een optreden in De Kuip van onder andere Maan, Ronnie Flex, Famke Louise en Nielson. Het was heel erg leuk!

Op de terugweg naar huis stoppen we bij de Goudreinet voor een hapje eten.

Een kijkje in de keuken week 12-2019

Als we thuiskomen krijgen we leuk nieuws…. Onlangs had ik op FB een oproep gedaan voor een kitten en daar kreeg ik heel veel leuke reacties op. Zo kwam ik in contact met iemand uit de buurt waarvan haar poes op het punt stond om te bevallen en mogen wij straks als de kittens geboren zijn twee kittens uitzoeken! Ja, je leest het goed. Twee kittens! We hebben besloten om niet één maar twee kittens te nemen omdat dat een stuk gezelliger voor ze is en wij hebben toch ruimte genoeg. Afijn, als we thuiskomen zie ik dat ze een bericht heeft gestuurd dat de kittens zijn geboren! Kijk nou hoe schattig! Over een week of drie gaan we voor het eerst bij ze kijken… Kan niet wachten!

Een kijkje in de keuken week 12-2019

Meteen ook maar even wat leesvoer aangeschaft om me voor te bereiden. Volgens een vriendin die zelf ook een kitten heeft opgevoed is dit boekje goud waard. Nog meer tips voor het opvoeden van kittens zijn meer dan welkom! 🙂

Als Ella-Marie op bed ligt kijken Johan en ik de voetbalwestrijd Nederland – Duitsland. Helaas verloren maar Nederland speelde goed en wat een leuke wedstrijd!

Een kijkje in de keuken week 12-2019

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen! ??

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

3 reacties

Deel je liefde

  1. Elisa

    Oooh ik kan niet wachten op het recept van de cheesecake. Volgende maand trakteren op het werk, ik denk zomaar dat ik deze ga maken 😀
    En wat leuk 2 kittens, zo gezellig in en om huis. Wij hebben een kater uit het asiel gehaald, we zijn echt dol op hem!

    1. Haha, de cheesecake komt eraan hoor! Leuk dat je gaat trakteren! 🙂 We hebben idd heel veel zin in de kittens, maar zullen er wel wat werk aan gaan krijgen…. 😉

  2. Jacqueline

    Twee kittens, super leuk! Dit is ook een leuk boek over katten. https://www.felinova.be/product/happycats/

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde