Een kijkje in de keuken week 12-2022

Elke week deel ik een kijkje in onze keuken. Hoe ziet onze week eruit en wat staat er ’s avonds op tafel? Kijk en lees gezellig mee!

Wil je niks missen? Volg onze stories op Instagram! Heb je zelf ook een leuk foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem op social media met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan kunnen wij je foto delen!

Dinsdag

Op de basisschool van Ella-Marie wordt ’s middags een actiemiddag georganiseerd om geld in te zamelen voor Oekraïne. Er worden allerlei activiteiten georganieerd, er is een veiling, een sponsorloop en er staan overal kraampjes waarin kinderen spullen of iets lekkers verkopen. Zo had Ella samen met een vriendinnetje sushi gemaakt om te verkopen. Ik ga ’s middags even kijken met mijn schoonmoeder en natuurlijk wat lekkers kopen. De middag was een groot succes. Ik hoorde later van Ella dat ook de burgemeester nog langs was geweest. Uiteindelijk werd er 4.451,94 euro opgehaald dat verdeeld werd over Giro 555 en Warchild. De actie kwam zelfs in de krant. De Gelderlander schreef er dit artikel over. Dat hebben die kindertjes toch puik gedaan. Toen ik weer thuis was ging ik nog snel de keuken in om een receptje voor KL te maken.

Woensdag

’s Middags als Ella uit school is rijden we even naar Beneden-Leeuwen. We moeten onder andere het nieuwe paspoort van Ella ophalen bij het gemeentehuis en vervolgens halen we bij de bakker iets lekkers om te lunchen. Omdat Ella vanavond voor de laatste keer naar de scouting gaat vindt ze het leuk om te trakteren en daarvoor rijden we naar de Action. Daar kwamen we ook vriendinnetje Miranda tegen die ons op het idee bracht om kartonnen bekertjes te vullen. Als we thuiskomen gaan we direct aan de slag. We moeten 25 traktaties maken dus werk aan de winkel. Als we klaar zijn ga ik snel aan de gang met het avondeten. Ik maak een simpel pastaatje met spekjes, spinazie, champignons, doperwten en roomsaus. Was heel lekker!

Recept pasta met spekjes, champignons en spinazie in roomsaus:

Spekreepjes in een koekenpan goudbruin bakken. Ondertussen pasta koken (kopje kookvocht opvangen en bewaren), afspoelen met koud water en laten uitlekken. Uitje, knoflook en gedroogde chilivlokken bij spekjes en even meefruiten. Champignons erbij en meebakken. Verkruimelde groente- of kippenbouillontablet oplossen in scheut opgevangen kookvocht en toevoegen met 200 ml kook- of slagroom en wat geraspte parmezaan. Eventueel wat extra kookvocht of water toevoegen als saus te dik of te weinig is. Op smaak brengen met peper uit de molen. Aan de kook brengen, bevroren doperwten erbij en zachtjes laten pruttelen. Dan pasta, flinke hand grof gehakte spinazie (voor de kleur kun je ook wat gehalveerde cherrytomaten toevoegen) erbij en even meewarmen. Afmaken met geroosterde pijnboompitten en extra parmezaan. Eet smakelijk!

Donderdag

Ik ben de hele week al verkouden maar probeer zo goed en kwaad als het gaat toch wat werk te verzetten. Nadat ik de nodige dingen op kantoor heb gedaan moet ik eigenlijk de keuken in om 3 KL-recepten te maken maar ik kan me er niet toe zetten. Uiteindelijk eindig ik lamlendig op de bank onder een dikke deken. Jakkes. Voor het avondeten hijs ik mezelf tijdelijk overeind om een makkelijke risotto te maken met wederom spinazie en doperwten en uitgebakken chorizo.

Vrijdag

Ella-Marie is gisteravond ook ziek geworden en dus meld ik haar ’s ochtends ziek op school. Ik voel me iets beter dan gisteren dus ik ga koken vandaag. Ik maak onder andere een loaded fries met braadworst, iets met kip en avocado en zalm in een lekkere citroen-dillesaus (geïnspireerd door een bezoekje aan IKEA onlangs). Zijn allemaal goed gelukt dus de recepten ga ik met je delen binnenkort. Als ik klaar ben met foto’s maken en de keuken heb opgeruimd kruip ik net zoals Ella weer terug onder de wol. Gelukkig hoef ik ’s avonds geen eten meer te koken. Voor het avondeten warmen we de zalm op, bakken er aardappels bij en stoven wat (jawel, daar zijn ze weer!) spinazie (Ik voeg spinazie pas aan het eind van de kooktijd aan een gerecht toe. Dan blijven de blaadjes mooi groen en lekker van smaak en doe je veeeel langer met zo’n zak! :)) en doperwten (mijn redder in nood uit de diepvries die een lekkere bite en kleur geeft aan een gerecht) in een lepel Boursin.

Zaterdag

Er staat helemaal niks op de planning vandaag wat heerlijk is. Ella is weer redelijk opgeknapt (wonderbaarlijk hoe snel dat gaat bij kinderen) en ik voel me ook weer een stuk beter. We rommelen wat aan in de tuin, ik zet de paastakken op een vaas (Zie onderstaande foto. De landelijke stenen vaas waar de paastakken in staan is ook te koop in onze webshop) die ik van mijn moeder had gekregen, het huis wordt schoongemaakt en er worden boodschappen gedaan. Kortom, een typische zaterdag. ’s Avonds maak ik pompoensoep die we serveren met een borrelplankje met zelfgemaakte eiersalade, brie en gorgonzola, kruidenroomkaas en kruidenboter. Erbij gesneden ciabatta en Turks brood. Was heerlijk.

Recept pompoensoep

Uitje, knoflook, chilivlokken met een snuf speculaaskruiden aanfruiten, dan 1 in stukken gesneden bio hokkaido pompoen erbij met 500 ml kippenbouillon en een flinke scheut room en het sap van 1/2 tot 1 (naar eigen smaak) sinaasappel. Pompoen moet net onderstaan anders wat extra bouillon of room toevoegen. Deksel op de pan en gaar koken. Dan pureren en opdienen met bieslook.

Zondag

Johan verzorgt het ontbijt vandaag en bakt wentelteefjes van oude witte bolletjes. Het weer is een stuk minder zonnig dan gisteren dus na het eten ga ik verder een beetje rommelen in huis om het gezellig te maken. De kaarsjes mogen ook aan. Johan haalt ondertussen boodschappen voor het avondeten want hij wil vanavond de zelfgemaakte kipkebab eten uit ons kookboek FAMILIEGERECHTEN. ’s Middags gaan Ella en ik stempelkoekjes bakken met de koekstempels die ik onlangs kreeg van Mevr. Moos. We volgen het recept en de tips van Mevr. Moos nauwkeurig op en de koekjes worden prachtig. Ella versiert de koekjes nog verder met wat suikerbloemen. Het recept voor de stempelkoekjes ga ik nog met je delen. Daarna wordt er nog F1 gekeken en lekker gegeten.

Maandag

En toen was het weer maandag. Ella en Johan zijn vroeg de deur uit en ik zit vandaag thuis op kantoor. ’s Middags maak ik nog wat foto’s van de spulletjes voor de webshop (nog niet alles staat in de shop maar hopelijk lukt dat deze week). Hier alvast wat leuke items die al in de shop te vinden zijn of deze week verschijnen. Voor het eten wordt er ’s avonds nog lekker gewandeld met Nacho. Daarna warmen we de pompoensoep op die nog over is met nog wat Turks brood erbij.

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit kijkje? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde